Sponsrat

Få tiden att räcka till i påsk

Påsken är för många ett tydligt vårtecken eftersom ljuset äntligen har anlänt och naturen börjar växla färg. Vi vill spendera tid utomhus, äta gott tillsammans och njuta av solens värmande strålar.

Samsung - Connected living

Men för att njuta av ledigheten krävs en hel del planering och logistik. En sån där enkel sak som ställer till det i vardagen kan vara att du glömmer shoppinglistan på köksbänken när du ska iväg och handla. För att minska risken att glömma något väsentligt erbjuder Samsungs Family Hub och sammankopplingen med SmartThings appen möjligheten att titta in i kylskåpet oavsett var du är. Som när du står framför kyldisken i matbutiken och förgäves försöker komma ihåg om du redan har grädde hemma eller inte – då kan du enkelt ta upp din mobiltelefon och kolla i kylen. SmartThings är kopplad till kylskåpets kamera och tillåter dig att snabbt se vad du har, och inte har hemma. Nu kan du försäkra dig om att du får med dig allt som saknas i kylskåpet.

Samsung - Connected living

Oavsett vilka favoriträtter man placerar på påskbordet är det mycket att förbereda. Samsungs Dual Cook Flex hjälper dig att laga flera maträtter på olika temperaturer – samtidigt. Medan steken grillas i övre delen av ugnen och grönsakerna tillagas i den nedre kan du själv umgås med familjen i trädgården istället för att springa fram och tillbaka till köket. Du kan också enkelt få notiser i din mobil när rätt temperatur är uppnådd vilket gör att du kan njuta av en kaffe vid en solig vägg medan barnen letar påskägg. Med Connected Living kan du njuta av ledigheten och få mer tid över.

När kvällen kommer vill man gärna mysa ner sig i soffan. Med hjälp av egna anpassade scenarion som du enkelt skapar i SmartThings appen kan du själv bestämma vilken stämning du vill sätta på kvällen. Exempelvis har du kanske ställt in så att du kan sätta på en behaglig belysning och härlig musik i ett speciellt kvällsscenario. Och lite senare när det är dags för sängen har du skapat en god natt scenario som gör att du släcker alla husets lampor med ett och samma knapptryck. Genom appen SmartThings kopplar du samman dina smarta produkter och förenklar såväl vardag som fest.

Samsung - Connected living

Connected Living – SmartThings

Samsung Connected Living är möjligheten att skapa en enklare vardag med hjälp av Samsungs och andras uppkopplade produkter. Från vitvaror och lås till ljus, ljud, bild och inomhusklimat.

Samsung SmartThings app är navet i Connected Living som möjliggör att du kan koppla samman dina smarta produkter du har hemma. Den bygger på ett öppet ekosystem som tillåter dig att styra många smarta, produkter från andra tillverkare.* Det enda du behöver är hubben och SmartThings appen som finns tillgänglig på både Android och iOS.** Sedan är det bara att testa dig fram och koppla samman så många eller så få enheter som du känner att du behöver.

 

Köp våra SmartThings-produkter här. Använd rabattkod ESNY2020 och få 25% rabatt*

 

*25%, giltiga för Samsungs SmartThings-produker på samsung.se fram till 2020-04-08, kan ej kombineras med andra erbjudanden.

 

Sponsrat

Nordic Knots lanserar en ny kollektion helt utan design och färg

ESNY Nordic Nots

ZERO

Nordic Knots lanserar Zero, en ny kollektion av mattor som är helt fria från både färg och design. Varje matta är vävd i ull av högsta kvalité från Nya Zeeland med syftet att hylla ullens ursprungliga form och naturliga karaktärsdrag. Kollektionen kommer i fem olika nyanser, samma färger som de får som tillhandahåller materialet. Mattorna finns tillgängliga för förbeställning på Nordic Knots hemsida. Priset varierar beroende på storlek men startar på 3,150 SEK

Skaparna bakom Nordic Knots tänkte hårt och länge på vad de skulle göra inför den här kollektion, hur de skulle kunna skapa något nytt med design. De utforskade olika mönster och färger men valde istället att låta materialet tala för sig självt. Helt utan design och färg skapade de kollektionen Zero. En kollektion som hyllar den mest naturliga känslan samt de utseende som ullen förmedlar.

ESNY Nordic Nots
#f9f9f9

Nordic Knots insåg att en matta i dess mest originella och orörda skepnad var det som kunde kännas mest oväntat och nytänkande. Zero kollektionen är således en motreaktion till konstant varierande preferenser och trender som avlöser varandra, en samling mattor som är oberoende av de begränsningar som tid och design kan innebära. Zero kollektionen erbjuder en tidlös, minimalistisk och naturlig grund i hemmet.

Kollektionen fotograferades av Erik Lefvander and stylades av inredningsstylisten Fredrik Karlsson i ett hus designat av den ansedda brittiska arkitekten John Pawson, beläget söder om Stockholm. Möbler och design från ansedda 1900-tals formgivare såsom Bruno Mathson, Charlotte Perriand, Yngve Ekström and Gunnar Nylund användes för att styla fotograferingen. Den avskalade arkitekturen erbjöd en harmonisk och minimalistisk miljö där mattorna fick vara i centrum.

ESNY Nordic Knots

Nordic Knots är ett Skandinaviskt mattföretag etablerat 2016 av Liza Laserow, Fabian Berglund and Felix Berglund. Mattorna är designade i Stockholm och handgjorda i Indien, med fokus på tidlös nordisk design.

Press kontakt:
Frida Rosenqvist
PR Manager
072 226 2029
frida@nordicknots.com
www.nordicknots.com

 

Event

Bro Hof 2020 Strålande sol och böljande gräsmattor

ESNY Bro Hof 2020

Strålande sol, böljande gräsmattor, läskande drycker och förfriskningar – och så massor av golf såklart. ESNY:s årliga golfevent ESNY Invitational ute på Bro Hof Slott samlade för andra året i rad våra närmsta samarbetspartners till en härlig dag fylld med positiv ESNY-energi och många härliga skratt. Bland de golfsugna syntes givetvis vår founding partner Niklas Berntzon:

ESNY Bro Hof 2020

 

– Det känns otroligt roligt att få tillbringa en sån här vacker dag tillsammans med vänner och samarbetspartners! Bro Hofs vackra omgivningar, alla engagerade sponsorer och vädret ramade verkligen in allt på ett nästan overkligt bra sätt. Vi samt alla våra samarbetspartners arbetar väldigt hårt och utmanar ständigt oss själva – då måste man få stanna upp ibland och begrunda det vi byggt upp tillsammans och ha en rolig dag ihop, säger Niklas Berntzon om golfevenemanget, som gick av stapeln torsdagen den 24 september.

 

ESNY Bro Hof 2020

Under förra årets upplaga av ESNY Invitational, som också hölls ute på Bro Hof Slott, passade man på att fira företagets 10-årsjubileum. Tanken är att dagen ska bli ett årligt återkommande evenemang där ESNY passar på att mingla med samarbetspartners, kunder och byggherrar.

ESNY Bro Hof 2020
ESNY Bro Hof 2020
ESNY Bro Hof 2020
World of ESNY

Återhämtning på Nyproduktions Marknaden

Efter några års stiltje är det åter full ruljans på nyproduktionsmarknaden. Med ESNY:s koncept New Development Lab maximeras värdet och wow-faktorn av varje ny lägenhet.

ESNY Philip och Henrik

När amorteringskraven infördes i mitten av 2016, och bankerna samtidigt ställde hårdare krav på utvecklarnas finansieringslösningar, blev följden en inbromsning av nyproduktionsmarknaden. Det gick inte att hålla den försäljningstakt som krävdes för att byggherrarna skulle kunna genomföra sina affärer och många projekt lades därför på is. Men sen ett halvår tillbaka är marknaden tillbaka i full karriär:

– Nu kan vi återigen lansera och sälja större projekt med inflyttning ett par år fram i tiden. Men den bostadsbrist som råder så tror vi att vi har en räcka bra år framför oss, berättar Henrik Dahlbäck, som tillsammans med Philip Malmqvist driver Head of New Development på ESNY.

ESNY Nyproduktion Granithusen

Bland ESNY:s nybyggnation finns allt från småskaliga exklusiva projekt, till konverteringar och stora nybyggen. Ett exempel på ett mindre nyproduktionsuppdrag är Granithusen, två stycken stadsvillor med friköpt tomt i Norra Djurgårdstaden i stil med de klassiska villorna i Lärkstaden på Östermalm. Ett betydligt mer omfattande projekt är Norra Tornen, som ritats av legendariska OMA Architects på beställning av Oscar Properties.

– Höjden är en del av byggnadernas karaktär och personlighet, men framförallt så ger den 360 graders panoramautsikt över Stockholm. Ett häftigare byggnadskomplex har inte uppförts i Stockholm i min mening. Det första tornet Innovation är redan på plats och Helix är klart för inflytt redan under sommaren 2020. Än finns det ett antal lägenheter kvar till salu, berättar ansvarig mäklare Niklas Berntzon, founding partner på ESNY.

Läs mer på www.granithusen.se
Byggherre: Åke Sundvall
ESNY Nyproduktion Granithusen

Via ESNY:s systerbolag Urban by ESNY, som specialiserat sig på försäljningar utanför tullarna, kan ESNY även ta sig an större och mer vardagliga projekt. Dock säljer ESNY projekt som vågar ta ut svängarna även utanför tullarna. Station 1901 i Västra Roslags Väsby är ett kvarter med lägenheter, takvillor och stadsradhus som trots att det lanserades när corona-pandemin härjade som värst, redan är 50 % sålt. Alla ESNY:s nyproduktionsprojekt är olika, men gemensamt för alla är att ESNY är med från start. Ansvarig mäklare utvärderar byggnadens läge, är ibland med och hittar den bäst lämpade arkitekten och ser alltid till att värdet i varje lägenhet maximeras.

www.station1901.se
Byggherre: Mecon Bostad
ESNY Nyproduktion Station1901

– Vi tar alltid ut svängarna när vi hjälper byggherrarna att konceptualisera projektet, vare sig det ligger mitt i stan eller där det tidigare aldrig byggts. Gällande efterfrågan generellt märker vi att kunderna efterfrågar större sovrum, mer förvaring, ordentliga källarförråd och nya tekniska lösningar, berättar Philip Malmqvist.

 

World of ESNY

FÄRGEN ÄR SYRET I MÅLERIET

ESNY Björn Adegren

Björn Adegren studerade vid Konstakademien 1956-1961 och Académie Libre i Stockholm. Han arbetade som lärare i teckning och måleri på Nyckelviksskolan på Lidingö 1970-1990. Bland hans offentliga arbeten märks aluminiumreliefer till 3 ljusgårdar på Huddinge sjukhus. Hans konst består av vardagsmotiv med figurer ofta målade expressivt i klara färger. Han tilldelades Stockholms stads kulturstipendium 1967. Björn är representerad i Stockholms kommun och vid Moderna museet.

ESNY Björn Adegren

Välkommen på visning av både lägenhet och konst av konstnären Björn Adegren fredag den 18/9 och söndag den 20/9 på Engelbrektsgatan 14 i attraktiva Villastan. Lägenheten består av tre rum och kök om ca 100 kvm med stor härlig balkong mot grönskande innergård. Renoveringsbehov.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information och tidsbokning, sara.helin@esny.se
Läs mer om Sara Helin

 

Inredning

Tillfällig vardagselegans mitt i city

At Six Residences är i Skandinavien ett unikt long stay-koncept som kombinerar kompletta designlägenheter med den mycket höga servicenivå som Hotel At Six erbjuder sina gäster.

AtSix

Den som söker ett unikt hem för en tillfällig men längre tid kan få nyckeln till en inflyttningsklar lägenhet – komplett inredd med skandinavisk konst och design – på en av stadens mest exklusiva adresser.

At Six Residences är belägna högt upp i en av byggnaderna på Brunkebergstorg med direktanslutning till Hotel At Six. Utöver själva lägenheten ingår möjligheten att ta del av allt det Hotel At Six har att erbjuda, som till exempel städning, roomservice och concierge samt tillgång till At Six gym.

Från och med februari 2020 erbjuder Hotel At Six i Stockholm ett i Skandinavien unikt long stay-koncept man kallar At Six Residences. Den som söker ett personligt hem för en tillfällig men begränsad tid kan välja mellan 32 omsorgsfullt designade lägenheter på våningarna 5 till 14 i fastigheten intill hotellet på Brunkebergstorg i Stockholm. Lägenheterna är skapade i tätt samarbete mellan arkitekt, inredningsdesigner och konstkurator. Platsbyggd inredning i gedigna material som trä, sten och glas samspelar med kurerad konst och utvalda designmöbler. Topputrustade kök och genomtänkta förvaringslösningar möjliggör en elegant och bekväm vardag på tillfällig ort. I sviterna ingår även extra detaljer som vinkyl och garderob med inbyggd steamer. Att kunna kombinera en privat sfär med mycket hög designstandard på bästa adress och det femstjärniga hotellets alla förmåner gör At Six Residences till ett helt nytt och unikt koncept i Skandinavien.

“At Six Residences möjliggör en tillfällig elegant vardag mitt i Stockholm. Här kan man beställa roomservice en dag och bjuda hem för långkok och prat i köket dagen därpå. Vi tror att ett väldesignat rofyllt hem är något som värdesätts högt av de esta. Med At Six Residences vi vill skapa ett hem utöver det vanliga för tillfälliga Stockholmare” säger Christian Madsen VD At Six.

At Six

De översta våningsplanen på At Six Residences bjuder på en majestätisk panoramavy över hela Stockholm, en takterass med plats för 100 gäster samt fyra sviter om 58 kvadratmeter. Utsikten över broar, takåsar och himlen är milsvid från både sviter och terass. Sviternas inredning är omsorgsfullt skapad för att samspela med utsikten och ljuset som skiftar över dagen. Organiska material och skandinavisk design av till exempel Carl Hansen och Kasthall i kombination med samtidskonst utvald av At Six konstkurator Sune Nordgren kompletterar instämt stadens silhuett utanför. Två av sviterna har privata terasser i östläge.

De olika våningsplanen rymmer lägenheter av varierande storlek – från 50 till 58 kvadratmeter. Lägenheterna är mestadels inredda i ljus Skandinavisk stil med trädetaljer, rena ytor och monokroma textilier. Några våningsplan följer istället hotellbyggnadens brutalistiska arkitektur med en mörkare färgskala i grått och sobert svart i kombination med glas och tyngre textilval.

 

AtSix

“At Six Residences är ett exibelt alternativ som vi tror passar dem med höga krav på komfort och service med internationell fem- klassig standard. Hos oss går det snabbt att skapa sig en mycket bekväm vardag med allt det bästa Stockholm kan erbjuda. Man blir ”local” direkt. Det skall bli intressant att följa utvecklingen av long stay-marknaden framöver, den är i snabb förändring både här och utomlands”, säger Michael Hedman / Business Development Manager.

 

Läs mer på https://hotelatsix.com/sv/residences/
Text:  At Six Residences, Long stay-koncept
Bilder: Jesper Florbrant

 

Inredning

Ett rum med ljus

Med rätt lampor, på rätt ställe, kan ett rum förvandlas till en helt ny plats. Inredaren Maria Kangärde berättar vad som är viktigt att jobba med ljusmässigt för att få ett rum i harmoni.

Att få till perfekt belysning kan vara svårt och ett rum utan rätt belysning upplevs lätt som att det saknar balans och värme. Lampor är därför en väldigt viktig del av ett rums inredning.

Som en guide till att ljussätta ett rum på bästa sätt, följer nedan några olika punkter att ha i åtanke, samt de olika kategorierna av lampor som man gärna skall ha med i sin ljusplan.

  • Det absolut viktigaste är att man har tillräckligt många ljuskällor i varje rum. En bra riktlinje är 5-7 ljuskällor i större rum och minst 3 för ett mindre.
  • Minst lika viktigt är dock att dessa armaturer är av varierande typ, d.v.s. att de fyller olika funktioner.
  • Belys varje hörn av rummet och placera ljuskällorna på olika nivåer.
  • Använd gärna ljuskällor med ett så lågt kelvintal som möjligt, d.v.s. en varm färgtemperatur, för att få till en hemtrevlig känsla.
  • För ett behagligare och vackrare ljus används med fördel en dimmer.
  • En bra funktion att arbeta in i hemmet är en automatiserad styrning av lamporna i hela huset. Detta är praktiskt för att snabbt kunna sätta på eller stänga av all belysning, men ger även möjligheten att kunna ställa in olika ljusteman.

Allmänbelysning

Stämningsbelysning

Stämningsbelysning ger precis som det låter ett varmt, mjukt ljus. Det kan exempelvis vara bordslampor, golvlampor, nerpendlande smålampor, eller levande ljuskällor. Se gärna till att använda ett flertal mindre stämningslampor som lätt fördelas ut i rummens alla hörn.

Biagio-lampan från Flos är en lampa som inte bara agerar som stämningsbelysning i ett rum, utan även är ett riktigt mästerverk med sin unika form. Karvad för hand ur ett enda stycke Carrara-marmor är den både skulptur och lampa i ett.

Funktionsbelysning

Funktionsbelysningens syfte är att lysa upp ett begränsat område och helt enkelt förse ytor med ett bra arbetsljus. Det kan till exempel vara en skrivbordslampa, en golvlampa för läsning eller belysningen över en köksbänk.

Urvalet av lampor i kategorin är stort, men det är viktigt att man inte väljer en armatur som är estetisk tilltalande men som kanske inte fullt ut fyller den tänkta funktionen. En armatur med en riktbar skärm, som den i bilden ovan från Gubi, ger till exempel mycket bättre möjlighet att få ljuset exakt där man behöver det, jämfört med en lampa som enbart riktar ljuset rakt ner mot en yta.

Punktbelysning

För att lyfta fram en speciell sak i ett rum används punktbelysning, vilket kan bli väldigt effektfullt. Det kan vara att man vill ge extra fokus till exempelvis en tavla, ett prydnadsföremål, en trappa eller ett vackert tak. För att uppnå denna funktion används oftast spottar, men det kan även som i bilden ovan ske med hjälp av en stilren väggarmatur som denna från Menu Space.

Strömbrytare & uttag

En sista detalj vad det gäller belysning, och något som man ofta inte lägger tillräckligt med fokus på, är strömbrytare och eluttag. För ett riktigt elegant intryck, låt dessa gå i linje med resten av inredningen.

Franska Meljac, som precis lanserats på den svenska marknaden, erbjuder otroligt vackra handgjorda strömbrytare som blir som utsmyckningar på väggarna. Med sin sobra och rena design, sina kvalitetsmaterial och vackra detaljer blir dessa pricken över i:et i hemmets belysning.

 

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

Första bild: Apparatus Studio

Resa

7 paradishotell jag drömmer om att besöka

Seychellerna, Franska Polynesien, Maldiverna eller Turks and Caicos? De här sju hotellen får mig att drömma mig bort och vilja boka en resa direkt.

Fregate Island och Six Senses Zil Payson

Söker du en destination som är privat och avskild? Då är Seychellerna resmålet för dig. För den ultimata upplevelsen skulle jag rekommendera dig att dela upp resan i två delar.

En kort helikopterfärd från Mahe ligger privatägda ön Frégate Island Private. Ett paradis för dig som älskar vildvuxen natur, rikt djurliv och paradisstränder så vita så man tror att de är photoshopade. Frégate Island Private har 17 villor, alla utrustade med en stor pool och fantastisk utsikt. På Frégate Island Private lever du som ett med naturen och hit välkomnas endast 40 gäster åt gången – allt för att inte störa flora och fauna. Ön är full av vilda sköldpaddor, ödlor och fåglar i alla regnbågens färger. Hotellet har två restauranger men tanken är att du själv ska välja var på ön du önskar att äta dina måltider. Frukost i en trädkoja, picknick på stranden eller varför inte äta middag under stjärnorna i din private villa? Missa inte Anse Victorin – stranden som flera gånger har röstats fram till en av världens vackraste stränder.

Adress: Fregate Island Private, Victoria, Mahé Republic of Seychelles
Läs mer om hotellet här

Foto: Fregate

En snabb båtfärd därifrån ligger ön Félicité och Six Senses Zil Pasyon. Här ligger alla villor avskilt från varandra med egen pool och en oslagbar utsikt över horisonten. På Six Senses finns alla vattensporter du kan drömma och ön erbjuder även härliga hajker, pilbågeskytte och utflykter. Eftermiddagen spenderas med fördel på hotellets spa som inte helt otippat har blivit framröstat till världens bästa spa. Maten på Six Senses Zil Pasyon är något extra. Beställ färska vårrullar och dagens gazpacho gjord på  papaya eller mango.  Missa inte heller deras BBQ. Där kan du gå loss bland alla skaldjur du kan drömma om eller varför inte komponera din egen surf and turf med Kobe biff? Kvällen avslutas i en hängmatta över vattnet framför hotellets utomhusbio. Är det något du saknar eller önskar kan du alltid kontakta din privata GEM (Guest Experience Manager) som är ett knapptryck iväg.

Adress: Félicité, Roche Caiman, Victoria Mahé, Seychelles
Läs mer om hotellet här

Foto: Six Senses

Parrot Cay

På en liten paradisö i Turks and Caicos ligger omtalade Parrot Cay. Parrot Cay tillhör COMO Hotels and Resorts. De nyrenoverade rummen har alla en skön shabby chick-känsla. Här checkar jag gärna in ett Ocean Facing Room eller en Ocean Villa.  Som alla COMO Hotel är Parrot Cays hälsokoncept unikt – både i mat, sport och spa-väg. På Parrot Cays Shambhala Spa njuter jag av COMOs hemliga ingefära-te och en 75 minuters massage – givetvis efter ett yoga-pass med öns egen yogaguru. Dagarna spenderas med fördel på Parrot Cays privata strand som anses vara Turks and Caicos bästa. Segla, snorkla eller bara njut. Bli inte förvånad om du springer in i Donna Karen eller Keith Richards som båda har hus på ön. En avstickare till Parrot Cay är enkelt att kombinera med en resa till Miami och New York.

Adress: Parrot Cay TKCA 1ZZ, Turks and Caicos Islands
Läs mer om hotellet här

Foto: Parrot Cay

Amilla Fushi

Milslånga stränder, turkost vatten och oslagbar snorkling. Letar du efter den perfekta destinationen för total avkoppling? Då har du hittat hem. Maldivernas nykomling Amilla Fushi tar nämligen barfotalyxen till en helt ny nivå.  Ett pfamiljearadis som är omgivet av det mest turkosa vatten och den vitaste sanden jag någonsin sett. Om du precis som jag drar åt det rastlösa hållet så är Amilla Fushi stället för dig. Listan på aktiviteter kan göras lång.  Fem minuter med båt från hotellet ligger ”The Blue Hole” – ett av Maldivernas bästa ställen för dykning. Föredrar du AC så rekommenderar jag ett PT-pass med tränare från hajpade London-gymmet Bodyism. Ett extra plus för det stora utbudet av restauranger. Kanske lockar drömmig italiensk pizza på Joe’s Pizza eller sushi och sashimi i solnedgången på Koi? Nattfösaren serveras på 1 Oak Lounge.

Adress: Baa Atoll, Maldives
Läs mer om hotellet här

Foto: Amilla Fushi

The Brando

Vem vill inte bo på Marlon Brandos ekovänliga paradisö The Brando i Franska Polynesien!?  The Brando ligger på den privatägda atollen Tetiaroa. Checka in i en av The Brandos 35 villor – alla vackert inredda med med egen pool och svårslagen utsikt. På The Brando ingår allt; från mat och vin till spabehandlingar. Dessutom förses alla gäster vid incheckningen med en egen cykel, paddleboard, kanot och snorkelutrustning. Allt för att du ska kunna ta dig runt bland öarna som en sann upptäcktsresande. Ett hållbart resort på en av världens vackraste platser – mer kan man väl inte drömma om?

Adress: Tetiaroa, Tahiti
Läs mer om hotellet här

Foto: Amilla Fushi

Laucala Island

Utanför Fiji ligger den privatägda ön Laucala Island som ägs av Red Bulls medgrundare Dietrich Mateschitz. Laucala Island Resort strävar efter att vara helt självförsörjande. Alla grönsaker och frukter kommer från Luacalas egen trädgårdsodling vilket märks på restaurangmenyn som varierar beroende på dagens skörd. Visste du att Laucala är världens enda resort som faktiskt kan stoltsera med att erbjuda sina gäster en egen ubåt? Ja du läste rätt – hotellet har en egen ubåt. Laucala Island är verkligen som en egen värld – en värld man aldrig vill checka ut från.

Adress: Taveuni, Fiji
Läs mer om hotellet här

Foto: Laucala Island

Nihi Sumba

Nihi är paradiset personifierat om du frågar mig. Från början byggdes Nihi Sumba som en enkel surflodge med visionen att bevara den unika kulturen på ön Sumba öster om Bali. Och just det är något som har bevarats än idag. Ön erbjuder surfing, djuphavsfiske, cykling och äventyr i världsklass. Föredrar du att förfina dina kökskunskaper så rekommenderar jag dig hotellets chokladprovning. Vad du än gör så missa inte att rida barbacka på stranden. Hungrig? Grilla nyfångad fisk på stranden, ät sushi på Kaboku eller sitt med fötterna i sanden på charmiga restaurangen Ombak. På Nihi använder ingen skor och surfshorts är att föredra – barfotalyx när det är som bäst.

Adress: Sumba Island’s Tambolaka
Läs mer om hotellet här

Foto: Nihi Sumba

Av: Lovisa de Geer
För fler restips följ mig @lovisa_degeer

 

World of ESNY - Sponsrat

En avslappnad semester

Med ett enkelt knapptryck på mobilen kan du också förbereda inför semestern redan innan den börjar.

Vad händer hemma när du är borta?

När vardagen känns som väldigt mycket vardag är semestern ljuset i tunneln. Att åka iväg är ett fantastiskt tillfälle för att inte bara koppla av, utan också för att vara med om spännande äventyr på andra platser. Semester kräver en del planering från vår sida för att allt ska gå ihop, och lyckligtvis finns det många hjälpmedel för att göra förberedelserna så enkla som möjligt.

Sportloven är här och det är många som funderar på att åka iväg. Medan det är väldigt skönt att komma iväg händer det att tanken på hemmet dyker upp. Du vet att du stängde av kaffemaskinen, men eftersom du inte är hemma och kan dubbelkolla det ligger tanken och kliar. Det är lätt att bli av med den här irritationen dock, det enda du behöver göra är att ta fram din mobil, öppna en app och så kan du enkelt kolla läget i hela ditt hem. Du ser direkt att kaffemaskinen är avstängd, att inga lampor står och lyser i onödan och att du verkligen låste dörren. Istället för att stressa på semestern kan du verkligen njuta av den fullt ut.

Samsung_SE_ConnectedLiving_Banner_Alla

Med ett enkelt knapptryck på mobilen kan du också förbereda inför semestern redan innan den börjar. Du vet att det kommer vara kallt i stugan när du kommer dit då du var noggrann med att stänga av allt onödigt förra gången. Det kommer också vara kolsvart eftersom det tar en stund att köra dit och sannolikt hinner bli kväll innan du är framme. Tänk då dig att du istället kan smygstarta semestern redan innan du kommer dit. När du sätter dig i bilen kan du med hjälp av mobilen sätta på värmen och tända lamporna så att stugan är ljus och uppvärmd när du väl kommer fram.

Samsung SmartThings är navet i Connect Living som möjliggör att du kan koppla samman dina smarta produkter du har hemma. Den bygger på ett öppet ekosystem som också tillåter dig att koppla samma tusentals andra smarta, alltså uppkopplade till internet, produkter från andra tillverkare.* Det enda du behöver är hubben och SmartThings appen som finns tillgänglig på både iOS och Android.** Hubben kopplas till internet och skapar ett oberoende och skyddat nätverk för dina smarta produkter. Med appen och hubben är det bara att testa dig fram och koppla samman så många eller så få enheter som du känner att du behöver.

För mer information se www.samsung.com

* En aktuell lista på certifierade produkter finns under enheter som stöds på samsung.com/se/connected-living
** Kräver Android 4.4 eller senare med 1,5 GB RAM eller mer, iOS 9.0 eller senare.

 

Inredning

The Corner House, designat boende mitt i stan

Mitt i Stockholm, med Hotell Miss Clara som granne, finner man The Corner House. Ett hus med designade lägenheter i sann New York-anda.

Här har ett unikt koncept skapats med hjälp av specialdesignade detaljer signerade New York-designern Paris Forino. Hennes funktionella och harmoniska inredningsarkitektur sätter en tydlig prägel på lägenheterna och vi tar här en närmare titt på vad som gör dem så speciella.

Grafiskt mönster

Golven i marmor med grafiska mönster ger rummen en egen karaktär och skänker dem dessutom en exklusiv känsla. Med väggar som en lugn fond, tillsammans med vackra inredningsdetaljer som den specialritade kommoden med sina rena linjer, kommer golven verkligen till sin rätt.

Powder room

Vad känns mer internationellt än ett powder room? Detta är ett rum som man gärna kan ta ut svängarna i och skapa något som gör ett riktigt intryck. I Corner House har väggarna klätts med träpaneler vilket skapar en varm och ombonad känsla. De vackra specialdesignade speglarna och handfaten i sten gör verkligen rummet fulländat.

Modernt Shaker kök

Shakerkök står för kvalitét, funktion och enkelhet. I dessa lägenheter hittar vi en modern version av shakerköket med spegelglas monterade bak i överskåpen, vilket är elegant i sig men framförallt skapar en känsla av rymd. Golvsocklarna har också en extra intressant detalj då de klätts med råmässing, något som skänker köket en exklusiv touch.

Den lilla detaljen

Mässing är en återkommande metall i dessa lägenheter vilket skapar ett enhetligt och genomtänkt intryck. En elegant detalj är bland annat garderobshandtagen där mässing har integrerats i designen på ett väldigt vackert sätt.

Skapa stilen

Soffa: Posh Living, Soffbord: Gubi, Brickbord: Hay, Fåtölj: Ox Design, Matta: Layered, Matbordslampa: Rubn, Matbord: Hay, Matstolar: Vitra, Sideboard: Vintage

 

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

Inredning

Julens vackra ting

Vad är härligare än att fylla hemmet med levande ljus och vackra dekorationer när julen stundar? Inredaren Maria Kangärde tipsar om sina favoriter inför högtiden.

Svenskt Tenn World of ESNY

Utbudet av juldekorationer är enormt, men ett tips är att satsa på saker av hög kvalitet och låta dessa förgylla många jular framöver och kanske till och med få gå i arv. Nedan följer ett urval av mina personliga favoriter.

Svenskt tenn World of ESNY

Stjärnfall

Den otroligt vackra mobilen Stjärnfall, formgiven för Svenskt Tenn av Maja Sten, föddes genom en längtan efter något magiskt och stämningsfullt att hänga upp kvällen före julafton, något man man kan samlas kring för att önska och drömma. Som ett vackert smycke i mässing kommer denna att förgylla jular i många år framöver.

Klong World of ESNY

Adventljustaken

Geometri, symbolik och balans återfinns i den stilrena adventsljusstaken A.D. i rostfritt stål från Klong. Förkortningen står för Anno Domini – ”Herrens år”, och sedd ovanifrån bildar ljusstakens form ett kors som skapar en vacker asymmetri.

MORAVIA STAR World of ESNY

Moravia Star

Moraviastjärnan skapades redan 1820 som ett led i matematikundervisningen på en pojkskola i Tjeckien och har fått sitt namn efter kyrkan i skolans region. Denna vackra stjärna är själva ursprunget till traditionen med adventsstjärnor som har spridit sig över hela världen. Stjärnan kan med sina 25 effektfulla ”taggar” användas året om, även om den gör sig extra bra just under julen. Den står bl.a att finna hos Artilleriet och då i tre storlekar.

Kolonn Skruf

Vas för alla tillfällen

Vasen Kolonn är formgiven för Skruf Glasbruk av Carina Seth Andersson, en av de främsta formgivarna av glas i Sverige och som bl.a designat den välkända vasen Dagg. Denna serie med vaser är skapad till Nationalmuseums nyöppning 2018.

Varje vas är unik då den är handblåst på Skrufs glasbruk i Skåne. Enkel och tidlös passar den lika bra till den ensamma grankvisten till jul som buketten med blommor till våren.

Kulor av glas

Skapa nya jultraditioner med dessa vackra munblåsta glaskulor från Iittala i tunt glas. Kulorna säljs i set av fem och färgerna går från blekaste rosa till djupaste röd, vilket skapar ett varmt ljus. Det grå tygbandet som kulorna hängs upp i skapar ytterligare en känsla av kvalitet och tradition. Perfekt även som julpresent.

Ljusstav

Att pynta inomhus i all ära, men trädgården behöver också få sitt i vinterns mörker. Ljusstavarna Skymning i rostigt järn med handblåst glasrör från Zetas skapar trots sin avskalade enkelhet magi i trädgården. Utformade för vanliga smala ljus lyser de upp vägen fram.

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

World of ESNY - Sponsrat

Årets julklapp - sömn från Hästens

Det är många olika faktorer som påverkar vår förmåga att få en nattsömn av hög kvalitet. Sängen är naturligtvis en av dem, men sovmiljön och ditt tillstånd har också en inverkan på sömnen. Här kan du läsa Hästens bästa tips för godare sömn.

World of Esny - Hästens

Hästens 1852

1852 är året Hästens började sin resa med en ideologi som bygger på skicklighet, stolthet och hängivenhet. Hästens tillverkar handbyggda sängar i världsklass. I varenda säng ligger ofantligt mycket arbete och forskning nerbäddad. Det du känner som en skön omfamning när fjädrar, tagelstrån, ullfibrer, bomullstofsar, linbitar och träfogningar samarbetar är i själva verket frukten av nära nog 170 års slut. Och idag är Hästens stolta att vara Sveriges (om inte världens) äldsta tillverkare av sängar. Naturliga material används endast i tillverkningen av sängarna för det är det bästa och mest skonsamma alternativet. Och än idag tillverkas samtliga sängar i drömfabriken i Köping och det familjeägda företaget har utökat till 46 länder runtom i världen och ser sig helst som sovleverantörer till alla som vet betydelsen av god sömn.

World of Esny - Hästens

BLÅRUTAN 1978

Blårutan skapades 1978 av Jack Ryde, pappa till den nuvarande ägaren och vd Jan Ryde. Han var fascinerad av konst och design och tog himlens blåa färg och blandade den med inslag av vita moln. Blått och vitt. Det var signalen för en ny tid – en känsla av fräschhet, frihet och en tidlös, kommersiell form som skiljde Hästens från konkurrenterna. Idag definieras blårutan av Hästen och flertal färger, mönster och tillbehör har tillkommit i sortimentet senaste åren. Det är källan till passionen som har gett Hästens drivkraften att följa sin väg i sex generationer och redan från början 1852 har Hästens mission alltid varit att skapa sängar som du känner nyttan av hela dygnet. Varje liten detalj som byggs ska ha en funktion: att bidra till din sovfunktion. Hästens vill du lever varje dag som den vaknaste versionen av dig själv.

World of Esny - Hästens

Vi gör sängar, men vi har alltid drivits av en passion för sömn och de välgörande effekter sömnen har på kropp och själ. Det är sömnen som gör skillnaden i livet, en naturlig process som inte kan efterhärmas, köpas över disk eller sväljas i form av ett par piller. Du kan inte fuska dig till en perfekt sömn, men det finns saker du kan göra för att förstå att sova är det bästa vi kan göra för att ingjuta ny kraft och hälsa i våra kroppar och hjärnor, och för att hålla oss friska och starka.

World of Esny - Hästens
I en Hästens får din kropp vila i en helt naturlig position – den bästa förutsättningen för att djupsömnen ska uppnå sin fulla läkande potential. Hur sover man då smart? Det är många olika faktorer som påverkar vår förmåga att få en nattsömn av hög kvalitet. Sängen är naturligtvis en av dem, men sovmiljön och ditt tillstånd har också en inverkan på sömnen.
World of Esny - Hästens

HÄSTENS BÄSTA TIPS FÖR BÄTTRE SÖMN

Vi rekommenderar dig att utveckla en egen sovrutin för att hjälpa ditt sinne och din själ att få ro och falla i sömn. Börja omkring 30 minuter innan du går och lägger dig och ta tid på dig att göra allt det du vanligtvis gör innan du går och lägger dig. Borsta tänderna, stilla in alarmet, ställa in disken.. Låt bara kroppen saknat ner och rensa huvudet från dagens tankar så att du går till sängs avslappnad och lugn.

STÖRD NATTSÖMN
Under sömnen skapar perioder av hjärnaktivitet på hög frekvens ”sömnsländor” (de ser ut lite som en slända på en spinnrock). Dessa sländor blockerar ljud och andra sinnesintryck och gör att de inte registreras i hjärnan medan vi sover. När vi åldras producerar vi färre sådana sländor och är därför mer mottagliga för ljud i sovmiljön. Om du märker att du vaknar oftare än du gjorde tidigare kan du prova med öronproppar eller i extrema fall, titta

efter ljudisolerande tegel eller andra lösningar.

LÄTT SÖMN

Själva sovrummet måste vara mörkt, en faktor som aktiverar utsöndringen av sömnhormonet melatonin i högre nivåer. Det är också klokt att investera i en säng som är tillräckligt stor för att du ska kunna sträcka ut dig och vända dig om utan att komma i kontakt med kanterna. Hästens unika fjädringssystem gör att dina rörelser (och din sovpartners) isoleras, så att du förblir ostörd oavsett hur mycket din sovpartner vrider och vänder på sig

STIMULANTIA

Undvik stora mängder koffein före sänggåendet. Om du har mer än 400–500 mg koffein i kroppen blir det inte bara svårare att sova – det finns även risk för att du vaknar mitt i natten och även tidigare på morgonen. Om du vill ha koll på ditt intag är det bra att veta att en kopp te eller kaffe innehåller cirka 100 g koffein. Alkohol och nikotin leder också till sömnstörningar och minskar perioderna av NREM- och REM-sömn.

VAKNA UPP. GÖR NÅGONTING

Det är inte bara att man går och lägger sig vid en viss tid som optimerar kroppens dygnsrytm. Det du gör vid uppvaknandet påverkar också. Kronobiologisk forskning (forskning om dygnsrytmen) visar att kroppen verkligen gynnas av att vakna och aktiveras så snart som möjligt. Lite lätta övningar för att få igång blodcirkulationen eller en rask promenad utomhus gör att du snabbt kommer igång. Upprepa processen så märker du att du nästan ser fram lika mycket emot att vakna upp på morgonen som att lägga dig på kvällen.

Text och bild: Hästens

Inredning

Modernt möter klassiskt

På Grevgatan 43 återfinns en magiskt vacker lägenhet med den perfekta blandningen av modern inredning och originaldetaljer. Är ni sugna på att skapa samma stil hemma hos er? Följ då med och låt oss ta en närmare titt på möblerna som skapar helheten.

Grevgatan 43 World of ESNY

I denna våning möter moderna möbler vackra originaldetaljer och resultatet blir ett hem som utstrålar lugn och harmoni. Var kan man då finna dessa coola möbler för att skapa samma stil hemma..?

Grevgatan 43 World of ESNY

Matplatsen

Det stilrena matbordet med marmorskiva från No Early Birds har här kombinerats med den alltid så klassiska ”stolarnas stol” – Ton No. 14. En skön blandning mellan modernt och klassiskt. Notera den extremt yteffektiva och eleganta lösningen med en platsbyggd kökssoffa som en integrerad del av köksön. De nedpendlade lamporna över matbordet skapar en ombonad och varm känsla.

Grevgatan 43 World of ESNY

Köket

De svarta Caravaggio-lamporna från Fritz Hanssen som pendlar ner över köksbänken skapar ett perfekt blickfång. Istället för att försöka dölja eluttagen har man här valt eluttagen Retro från Renova, vilka istället lyfts fram som snygga detaljer i svart.

Grevgatan 43 World of ESNY

Vardagsrummet

Den eleganta taklampan Vertigo från Petite Friture svävar lätt över rummet och skapar ett vackert skuggspel när den är tänd. Soffan från Walter med sitt mjuka åskblå sammetstyg ger en subtil färgklick till rummet, samtidigt som de två fåtöljerna Julia i svart läder tillsammans med tigerkudden och hundkudden från Chhatwal & Jonsson skapar lite ”rock n’ roll”. Mattan i vardagsrummet finns tyvärr inte kvar i Layereds sortiment, men det finns många andra liknande mattor att finna hos dem.

Grevgatan 43 World of ESNY

Sovrummet

Ett äldre sängbord med en ”historia” ger sovrummet en personligare känsla. Med lite grå färg har bordet dessutom uppdaterats och fått en modern och stilren touch. Kuddar är det absolut lättaste sättet att tillföra färg till ett sovrum och Josef Franks tyg Manhattan är en riktig klassiker.

 

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

 

World of ESNY - Sponsrat

Jag ska bara ...

För många är kvällen höjdpunkten på dagen. Det är då vi har tid att umgås med nära och kära efter jobbet och har tid för våra intressen och sysslor, vilket gör det väldigt svårt att gå och lägga sig i tid när klockan börjar dra iväg.  Men det behöver inte vara det.

ESNY & Samsung Smart Things

Samsung SmartThings

Det pratas mycket idag om hur uppkopplade våra liv är. Det pratas om hur vi kan förstår vår egen och andras skärmtid, och hur relationen ser ut mellan hjärnan och skärmen. Det finns många tips för att vi inte ska låta våra uppkopplade liv och vår mobil ta över det som är viktigt för oss, exempelvis tid med familj och vänner, och mer nödvändiga behov som just vår sömn.

Vi har alla någon gång fastnat i ”jag ska bara” fällan. Det finns alltid ett till avsnitt att se av din favoritserie, det finns sysslor som behövs göras och det finns alltid ett till mail som behöver skickas. Vad som är värt det under själva kvällen är något som kan få oss att muttra trött morgonen därpå när väckarklockan ringer. Vi har alla fastnat i ”jag ska bara” någon gång trots att vi egentligen vet bättre.

ESNY & Samsung Smart Things

koppla ner med mobilen

Däremot finns det enkla sätt för dig att få kontrollen över dina egna kvällar – med hjälp av just mobilen. Det är inte svårt att börja heller, det du behöver börja med är att fundera på vad som skulle underlätta för dig att varva ner och börja stänga av. Kanske brukar du köra en runda i hemmet för att försäkra dig om att allt är avstängt och släckt. När du är trött är det lätt att missa saker och det är inte trevligt att behöva släpa sig ur en varm säng för att försäkra sig om att dörren är låst och ljuset släckt. Så det skulle vara skönt att veta att du kan gå och lägga dig och se till att allt är nedsläckt och låst genom att bara trycka på mobilen en gång. Eller så kan det vara att du har anpassat en färdig mysbelysning till kvällens film. Det är inte bara perfekt för själva filmen utan stämningen hjälper dig också varva ner inför sömnen.

ESNY & Samsung Smart Things

Connect living - SmartThings

I SmartThings kan du anpassa kvällen till just dina behov och önskemål. I appen skapar du kvällsscenarion som är anpassade till dig själv och vad du känner att du behöver för att kunna komma i säng i tid.

Samsung SmartThings är navet i Connect Living som möjliggör att du kan koppla samman dina smarta produkter du har hemma. Den bygger på ett öppet ekosystem som också tillåter dig att koppla samma tusentals andra smarta, alltså uppkopplade till internet, produkter från andra tillverkare.* Det enda du behöver är hubben och SmartThings appen som finns tillgänglig på både iOS och Android.** Sedan är det bara att testa dig fram och koppla samman så många eller så få enheter som du känner att du behöver.

För det behöver inte vara jobbigt att gå och lägga dig i tid på kvällen.

 

* En aktuell lista på certifierade produkter finns under enheter som stöds på samsung.com/se/connected-living

** Kräver Android 4.4 eller senare med 1,5 GB RAM eller mer, iOS 9.0 eller senare.

Inredning

Den perfekta sängen

Den perfekta sängen består inte enbart av en bekväm madrass för en skön natts sömn. Låt oss tillsammans ta en titt på vilka delar som skapar den perfekta helheten hos en säng.

Säng World of ESNY

Vi tillbringar en tredjedel av vårt liv i sängen, så ge sängen den plats och omsorg som den förtjänar. En bekväm madrass i all ära, men det är fler accessoarer som skapar en skön säng, och inte minst bidrar dessa delar till att göra sängen till det rättmätiga huvudnumret i sovrummet.

Tyger World of ESNY

Tyget

Det första man bör välja är tyget på sänggaveln och sängkappan. Tyget sätter tonen i rummet och kan även hjälpa till att vägleda vilken design själva sänggaveln skall ha. Exempelvis skapar ett linne eller hampatyg en naturlig och mjuk känsla. Ett sammetstyg ger en lyxigare känsla och ett mönstrat tyg kan i sin tur ge sängen en mer egen karaktär.

Bild: Astrid

Hästen World of ESNY

Sänggaveln

Designen på en sänggavel kan ha många former och självklart man låta specialtillverka en gavel, men det finns samtidigt många vackra sänggavlar på marknaden att välja mellan. När en av världens främsta inredare, Ilse Crawford, skapar en gavel åt Hästens finns det inte något man vill tillföra i designen.

Kuddar World of ESNY

Kudde för komfort och dekoration

En skön ryggkudde skapar ytterligare komfort när man sitter upp i sängen, och med ett vackert tyg blir den dessutom en snygg detalj i sängen under dagen. Dessa kuddar sydda i tyger från Romo fabrics.

Sänggavel World of ESNY

Sängkappan

Sängkappan är den del av sängen som många glömmer. Se till att sängkappan är av samma tyg som själva sänggaveln, då detta ger sängen ett lugnare och mer genomarbetat intryck i rummet. Det finns även en stor mängd färdiga sängkappor att köpa, denna med slitsade hörn från Mille Notti.

Lakan Dirty Linnen World of ESNY

Sängkläder

Sist men inte minst – vad är skönare än att krypa ner i en säng med krispiga sängkläder? Använd sängkläder i linne för en riktigt skön sängkomfort, då dessa har förmågan att absorbera och transportera bort fukt. Dirty Linnen har en fokuserat just på sängtextiler i linne och har många snygga färger i sin kollektion.

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

 

Event

Inspirationskväll med Samsung

Den 26 september bjöd Samsung tillsammans med Eklund Stockholm New York in till en inspirations kväll med Stefan Nilsson, som kretsade kring de trender vi ser och hur vårt samhälle påverkas av dessa.

Event Samsung

trender vi ser

Under många år har trender pekat åt vad senaste prylen är, köpa dyra nya saker, men nu skiftar fokus. 2019 blir vi allvarligare. Klimathotet är mer närvarande än på länge, hotet om en lågkonjunktur finns där tydligt och den digitala stressen är påtaglig. Butiker stänger samtidigt som vårt behov av miljöstressen ökar. Det sägs att njutning och passion får vänta.

Förra årets företeelser som coworkingspaces, Supreme och moral har ersatts av blockchain, proptech och Museum of Icecream.

De nya konsumenterna, oavsett om vi vill kalla dem ”millennials” eller inte, står för nya ideal som nykterhet, antikonsumtion och att avstå från sex, men de diskuterar också självklara företeelser som att gå på lunch, ta semester eller spela golf.

Anti-uppkopplingen börjar synas. Likväl som att vi kommer se ansiktsigenkänning för betalning så kommer vi att se restauranger som låter dig lämna ifrån dig mobilen för kvällen mot att du får en drink. Det nedkopplade blir ett nytt ideal.

Det talas om att vi vill gå från fysisk status till emotionell status. Status är inte längre att köpa en ny tröja, utan snarare att lappa och laga en varm favorit.

Årets julklapp 2018 blev det återbrukade plagget, och miljöfrågan med en moralisk touch överskuggar det mesta. Ena dagen talar vi om flygandet, nästa dag om plaster i förpackningar. Miljöengagemanget ökar. I och med dessa ämnen ser vi också att trender speglar vårt samhälle och dess klimat, därav kan vi nu under 2019 se trender som ”Resting Neutrals” och ”Sustainable Sundays”.

Event Samsung

Resting Neutrals

I en hyper-uppkopplad värld längtar vi efter zoner där vi kan få koppla ner och koppla av. Oaser och områden där det är förbjudet med mobiltelefon. I trenden finns en nära och intim känsla. Här vill vi knyta närmre band till personer vi tycker om, till den utökade familjen, och diskutera meningen med livet. Miljöerna blir ljusare, med neutrala färger och massor av textilier. Mattor och gardiner i lager på lager. Vi letar efter design med holistiska egenskaper och hälsa är fortsatt i fokus. Vi vill ha utvalda saker och gränsen mellan konst och design suddas ut. Vi letar efter framtidens antikviteter som kan ärvas. I rummet ser vi keramik, sand, kanske jord men också massor av torkade växter.

resting-neutrals

Sustainable Sundays

Hållbarhet är nyckeln till framtiden. Medvetenheten ökar drastiskt och viljan till att välja miljöalternativet växer. Vi ser nyfikenheten öka för nya material. Framför allt ett fortsatt intresse för avfallshantering. Vi gillar varumärken som gjort en större förändring eller uppoffring som när Hemköp inför pant på matkassar, IKEA lanserar veganglass, McDonalds förbjuder sugrör eller Adidas gör skor av återvunnen plast.”

Event ESNY & Samsung
Inredning

Pariskänsla på Östermalm

Vid takåsarna på Östermalm finns en gömd pärla med en slående Pariskänsla. Följ med oss till Sibyllegatan och låt oss svepas med i lägenhetens unika charm.

Sibyllegatan World of ESNY

De låga fönstren, de svepande gardinerna och mjuka färgtonerna… ja det det är inte svårt att få en känsla av att man befinner sig i en lägenhet i Marais istället för på Östermalm i Stockholm. Vi tittar närmare på exakt vad det är som fyller denna lägenhet med en känsla av kontinenten.

Sibyllegatan World of ESNY

Mörka trägolv

De mörkbetsade trägolven i denna lägenhet skapar en spännande kontrast mot den annars ljusa inredningen. Mörka golv har länge varit ett populärt val nere på kontinenten och det är lätt att förstå då det ger en elegant och samtidigt ombonad känsla.

Sibyllegatan World of ESNY

Originaldetaljer

Notera de otroligt vackra gjutjärnselementen i denna lägenhet. Har man inte turen att ha element i original kvar i sin bostad kan man alltid söka på byggnadsvårdsbutiker som Nacka Byggnadsvård för att ta in dessa vackra detaljer som ger en historisk förankring. Det finns numera även en hel del företag som nytillverkar gjutjärnselement i gammalt utförande.

Sibyllegatan World of ESNY

Inred väggarna

Låt tavlor vara en del av inredningen, då väggar utan konst blir som en tom canvas. Missa inte denna viktiga del och sök med fördel på nätauktioner som Bukowskis och Lauritz för att göra riktiga fynd, eller en investering  som dagligen skänker glädje och förskönar dina väggar.

Sibyllegatan World of ESNY

Den lilla svarta

”Den lilla svarta” behövs även inom inredningen och fungerar som ett grafiskt utropstecken, både sobert och stilrent. Sänglamporna i detta hem som fyller precis denna funktion kommer från den franska tillverkaren DCW och finns bland annat hos Olsson & Gerthel.

Sibyllegatan World of ESNY

Nytt liv till gamla ting

Kanske finns det en fåtölj som står i ett hörn på någon äldre släktings vind? Ge den ett nytt liv genom att låta klä om den i fårskinn. Det är varmt och mysigt att sitta på och blir en vacker personlig detalj i rummet.

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

Foto: Sibyllegatan, ESNY

Event

Cartier a girls best friend

Den 26 september bjöd Cartier tillsammans med Eklund Stockholm New York in till en intim kväll, som kretsade kring diamanter och färgade ädelstenar.

Event Cartier
Event Cartier
Event Cartier

Inspirerande stenar

Kvällen bjöd på otroliga snittar och kanapéer, tillagade av den fantastiska kocken Danyel Couet och glasen fylldes med Cartier Champagne. Gästerna hade äran att få höra hela Cartiers historia samt den generella historien kring just Maison, smycken, från ingen mindre än Michel Aliaga, som är associerad chef för arvinformation hos Cartier. Carolina Tüür och Victoria Astudillo, båda två gemmologer, fanns också på plats under hela kvällen där temat också var ägnat åt vackra och inspirerande stenar.

Event Cartier

Louis-Francois Cartier (1819-1904)

Allt började år 1847, då Louis-Francois Cartier (1819-1904) tog över smyckes verkstaden, som låg på 29 Rue Montorgueil, inne i Paris, från Adolphe Picard, som han under många år varit lärling hos. Smyckena som Cartier gjorde var redan på den tiden revolutionerande i sitt uttryck, design och traditionsenligt. Det fanns en nyfikenhet i smycken som inte tidigare hade skådats vilket gjorde att intresset för hans smycken snabbt växte. När sedan den första Cartier butiken öppnade 1899, på Rie de la Paix, av Alfred Cartier, Louis-Francois son, var succén ett faktum och han blev hovleverantör till många av världens alla kungligheter. Idag har Cartier lyckats skapa ett imponerande varumärke med många ikoniska designsmycken som så väl kännetecknar Cartiers känsla för kvalitet, nyfikenhet och exklusivitet. Sedan 1899 finns numera Cartier i alla världens olika hörn och nu också i Sverige.

Event Cartier

Skandinaviens första butik

Vintern 2018 öppnade Cartier Skandinaviens första butik här i Stockholm. De var extremt noga med att inkorporera Skandinavisk design i sin nya butik, inte bara för att visa respekt gentemot vår anda och kultur, men också för att framhäva hur kompatibla Cartier som varumärke är med just Skandinavisk design. Den blå färgen som de har använt sig av, reflekterar havet, skärgården och alla våra sjöar. Det ljusa träet står för vårt landskap och all den skog vi har i vårt land och en av loungerna inne i butiken ska de ha tagit inspiration från våra klassiska trähus som ses runt om i landet. I kombination med Cartiers egna eleganta ”staples”, de beiga mattorna, det vita träet och väggdekorationer förgyllda med diamanter och vackra stenar, fulländar butikens känslan av exklusivitet med smakfull design och respekt för vår egna Skandinaviska design och kultur.

Om du vill veta mer, kontakta Boutique Manager Marjan Shei på marjan.shei@cartier.com så hjälper hon dig, hälsa från Eklund Stockholm New York.

Eller besök butiken på Smålandsgatan 10 i Stockholm.

www.cartier.com

Event Cartier
Resa

Mina hotellfavoriter i New York

New York, New York… Staden vi alla drömmer om att få åka till eller besöka igen. Få städer har så stort utbud av fantastiska hotell som New York. Här guidar jag dig till sex av mina favoriter på Manhattan.

The Bowery Hotel NY ESNY

The Bowery

Är du ute efter ett hotell med perfekt läge, trendig publik och snygg inredning? Då är The Bowery Hotel helt rätt för dig. Hotellet ligger på Lower East Side och är precis lika coolt som det ser ut. Hotellet är känt för sin välkomnande atmosfär, fantastiska service och inte minst för sina badkar i marmor som självklart är strategiskt placerade med utsikt över hela New York. Mitt favoritrum är The Penthouse Suite som har en av New Yorks bästa terrasser.

Tips; Ett besök på hotellets restaurang Gemma är ett måste. Mina två favoriter på menyn? Eggs à la Gemma och burrata-pizzan.

Adress:
335 Bowery, New York
www.theboweryhotel.com

Crosby Street Hotel

Crosby Street Hotel

Förutom läget så är rummen, inredningen och frukosten svårslagen på Crosby Street Hotel. Hotellet är snyggt och hemtrevligt. Designen står ingen mindre än hotellets ägarinna och den kända inredningsdesignern Kit Kemp bakom. Här checkar jag helst in i The Crosby Medow Suite som har en liten egen trädgård. Ett extra plus för hotellets ”honesty bar” där man kan välja och vraka bland godsaker.

Tips; Missa inte ett besök på Crosby Street Hotels egen bio på söndagar. Kvällen inleds med drinkar och middag på hotellets restaurang innan det är dags att krypa upp i biofåtöljen med popcorn och ett glas rött.

Adress:
79 Crosby St, New York
Läs mer om hotellet här

The Ludlow Hotel balcony

The Ludlow Hotel

På Lower East Side, närmare bestämt på Ludlow Street, ligger ett av mina absoluta favorithotell. Jag talar naturligtvis om hotellkungen Sean MacPhersons The Ludlow Hotel. Precis som sina storasyskon, The Bowery Hotel, The Jane och The Marlton, så är Ludlow svårslaget. Inredningen är en perfekt mix av industriellt, rustikt och modernt, servicen oklanderlig och badrummen i mässing och marmor likaså. I lobbyn finns en underbar öppen brasa. Här rekommenderar jag dig att beställa en varm Chai Matsuda innan du intar en av sofforna och gör dig redo för bra spaning och skönt häng.

Tips; Smit ner och sätt dig i baren på populära hotellrestaurangen Dirty French. Beställ ett kallt glas vitt och deras omistliga Tuna Tartare. Du kan också gå rakt över gatan till mytomspunna Katz’s Deli, mest känd från filmen När Harry mötte Sally.

Adress:
180 Ludlow St
www.ludlowhotel.com

baccarat_hotel New York

Baccarat Hotel

Vill du slå på stort? Då är The Baccarat Hotel stället för dig. Baccarat Hotel i New York är det anrika franska kristallföretagets första hotell och här har det inte sparats på krutet. Nej, vi snackar extra allt; ljuvliga rum, kristallkronor som får Versailles att blekna, röda rosor i överflöd och ett SPA de La Mer som man aldrig vill lämna. Här checkar jag gärna in i Grand Classic King innan jag tar hissen ner till hotellets restaurang Chevalier. Missa inte hotellets charmiga terrass – en underbar oas bara ett stenkast från 5th Avenue och perfekt för en fördrink innan middagen.

Tips; Cruisa runt i New York med stil – Baccarat Hotel erbjuder sina gäster gratis skjuts i sin coola Citroën DS från 1970. Kanske kan MoMa, Met eller Guggenheim, som ligger inom bekvämt avstånd, locka den kulturella?

Adress:
28 W 53rd St, New York
www.baccarathotels.com

 

The Carlyle NY Room

The Carlyle

Oldie but goldie. Legendariska The Carlyle, på Manhattans Upper East Side, andas lyx och glamour. The Carlyle har huserat nästintill alla amerikanska presidenter och varenda kunglighet eller kändis värd namnet. Utöver hotellets underbara Sisley-Paris SPA så är det ett måste att besöka ikoniska Café Carlyle. Här beställer du med fördel in en Amaretto Sour och diggar med till jazzmusiken som givetvis spelas live.

Tips; Reser du med barn? Då ska du boka in ett besök på The Carlyles Bemelmans Bar. Varje lördag i november och december kan man nämligen njuta av Madeleine Tea och ta del av en sångstund ledd av Tina de Varon som framförda sånger från Madeleines Sångbok.

Adress:
35E 76th St, New York
Läs mer om hotellet här

the greenwich hotel New York ESNY

The Greenwich

The Greenwich Hotel ägs av ingen mindre än Robert de Niro och är en hotellfavorit bland många. Hotellet har 88 rum där inget är det andra likt då inredningsdetaljerna i alla rum är handplockade från hela världen. Mitt favoritrum är The Greenwich Fireplace Corner Suite som har en egen öppenspis. The Greenwich har tillskillnad från många andra hotell i New York en trädgård och en stor inomhuspool. Hotellets restaurang Locanda Verde, serverar italiensk mat. Se till att boka bord på Locanda Verdes omtalade brunch där chokladvåfflorna, ricotta-pannkakorna och Bloody Maryn hör till mina favoriter.

Tips; Vill du skämma bort dig själv och unna dig det lilla extra? Boka in en behandling på The Greenwich Shibumi Spa. För dig som gillar att få lite extra glow kan jag tipsa om helkroppsbehandlingen Bamboo Glow.

Adress: 
377 Greenwich Street, New York
www.thegreenwichhotel.com

Brooklyn ESNY

För dig som är sugen på att lämna Manhattan

Brooklyn är hett, hett, hett. Här händer alltid något nytt: från nyöppnade restauranger till konstutställningar och coola konserter. Den som besöker New York utan att se Brooklyn missar verkligen något. Tre av mina hotellfavoriter i Brooklyn? Wythe Hotel, 1 Hotel Brooklyn Bridge och The William Vale.

https://wythehotel.com
https://www.1hotels.com/brooklyn-bridge
https://www.thewilliamvale.com

Av: Lovisa de Geer
För fler restips följ mig @lovisa_degeer

Foto:
The Bowery – Annie Schlechter
The Crosby – Firmdale Hotels
The Ludlow – Ludlow Hotel/Annie Schlechter
The Greenwich – The Greenwich Hotel
The Carlyle – Rosewood Hotels/The Carlyle
The Baccarat – The Baccarat Hotel

Resa

Lär dig att packa som ett reseproffs

Packar du alltid för mycket? Att packa effektivt och lätt inför resan är en konst. Nio gånger av tio reser jag bara med handbagage och då gäller det att packa smart. Här delar jag med mig av mina bästa tips till dig som vill lära dig att packa som ett reseproffs.

Packa handbagage

Handbagage

Att resa med handbagage är effektivt och smidigt. Dessutom är det snällare mot miljön när vikten minskar. Men det gäller att hitta rätt i handbagage-djungeln. Valen är många och precis som allt annat är det tycke och smak som avgör. Personligen faller mitt val alltid tillbaka på min kabinväska från italienska Brics. Utöver kabinväskan har jag en mindre handväska med mig ombord som jag förvarar vid sätet. I den packar jag allt jag kan tänkas behöva under resans gång.

Tips; Bästa utbudet av resväskor och kabinväskor hittar du här.

Folding packing

Packa platt eller rulla

Du har säkert fått tips om att man ska rulla sina kläder för att maxa utrymmet i väskan. Men äntligen är motsatsen bevisad! När anrika resemagasinet Condé Nast Traveler nyligen testade vilken teknik som skapade mest plats i väskan var det att packa platt som vann överlägset.

Tips; spana in Condé Nast Travelers packningstest här.

Planera dina outfits

Planera dina outfits

Vi har väl alla lite impulsivt pressat ner ytterligare plagg i väskan i sista sekund, allt för att undvika en garderobskris på plats. För att undvika detta rekommenderar jag dig att skriva en packlista. En annan gyllene regel när det kommer till packning är att man lägger fram allt man ska ha med sig överskådligt och sedan packar ut hälften – för det är allt man faktiskt kommer använda. Planera noga vilka outfits du behöver ha med dig och se till att du kan kombinera alla plagg för att få ut så mycket som möjligt av kläderna.

Tips; för att behålla doften av nytvättat i väskan är ett bra knep att packa ner doftpåsar som finns för att ha i garderoben.

Garment bag ARKET

Använd smarta förpackningar

Att organisera sitt handbagage är A och O för en smart packning. På så sätt kan du lättare hålla ordning i väskan under resans gång och snabbt hitta det du söker. Kläderna packar jag alltid i packningskuber från svenska Arket – de är både tunna, smidiga och tar ingen extra plats i väskan.

Tips; Små necessärer är bästa knepet för dig som enkelt vill hålla ordning på sladdar, laddare och andra lösa prylar.

Miniatyrer till necessären

Att packa necessären så man får ta med den ombord kan vara utmanande. Smarta refill- och miniatyrförpackningar från MUJI, som man enkelt kan fylla på med sina favoritprodukter, löser allt.

Tips; packa produkterna i en genomskinlig necessär så slipper du hålla på med olika påsar i säkerhetskontrollen.

Sony Brus reducerande hörlurar

Det här går jag inte ombord på planet utan;

Bekväma skor, ett gäng med återfuktande produkter och en beautyroller från QviSi som botar torr flygplans-hy, läppbalsam, handkräm, jetlag botar jag med Uppy!, resekudde från Hästens, laddare av alla de slag, brusreducerande hörlurar från Sony samt en mobil fulladdad med ljudböcker, poddar och P3-dokumentärer.

Sponsrat

Så kan du knyta ihop dina smarta produkter hemma

Med Connected Living vill Samsung förenkla i människors vardag och hjälpa dem att få upp ögonen för smarta och enkla digitala lösningar hemma. Men det är en bit kvar innan svenska hem digitaliserats fullt ut, det menar Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung i Norden.

Samsung - Connected living

Bara fantasin sätter gränser för vad vi redan i dag kan göra med ett smart hem. Intelligenta inbäddade enheter och bra uppkoppling lägger grunden för ett smart hem, det gäller bara att människorna i hemmet blir medvetna om hur de kan användas.

– Vi har kommit väldigt långt när det kommer till nyfikenhet, de flesta i Sverige känner till möjligheterna med det smarta hemmet. Dock så har vi inte kommit lika långt när det kommer till att faktiskt testa det i praktiken. Många har smarta produkter hemma, men kanske inte vet om det eller får inte ut max av dem. Med Connected Living vill vi på Samsung inspirera de som är nyfikna på att komma igång med smarta hem kring vad man kan göra, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung.

Koppla upp ditt hem med hjälp av Samsung – läs mer här.

I semestertider går det till exempel att via mobilen hålla koll på att spisen är avstängd, att ett fönster inte blåst upp, starta luftkonditioneringen innan du kommit fram till stugan eller få en varning vid en vattenläcka.

Oscar Nöjd jämför utvecklingen med en evolution där bit för bit faller på plats. För ett företag som Samsung, som producerar allt från kylskåp till telefoner, innebär ”evolutionen” ett stort arbete för att få upp människors ögon för den nästan oändliga mängden möjligheter.

– Connected Living hjälper till med att knyta ihop produkterna som människor har med inspiration och kunskap om hur de kan kopplas upp och användas. Connected Living ger en grund för att kunna ta kontroll över sin uppkoppling och styra den samt produkterna på ett enkelt sätt via en app, SmartThings, säger Oscar Nöjd.

Samsung Connected screen ESNY

Släck tv:n eller starta tvätten

Genom appen SmartThings är det möjligt att styra tv:n, släcka ljuset, starta tvättmaskinen och mycket annat. SmartThings består av en öppen plattform vilket innebär att varje användare kan anpassa det efter sina egna behov. Hjärtat i systemet är SmartThings huben som tolkar signalerna och låter produkterna förstå varandra även om de är olika märken. Oscar Nöjd förklarar.

– Det går att koppla ihop enheter från olika tillverkare, det är inte så att man måste köpa ett stort antal nya saker från Samsung. Ett konkret exempel är om jag vill att lampan ska tändas när jag öppnar dörren, då kan jag styra lampan via SmartThings-appen utan att lampan är tillverkad av Samsung. Vi knyter ihop vad hemmet kan göra för dig för att göra livet enklare, säger Nöjd.

Hur kan du göra ditt hem smartare? Läs mer här.

Text och Foto: Samsung

Samsung Connected living ESNY
Inredning

Svepande möbelformer

Låt mjuka former skapa en harmonisk miljö med skulpturala möbler.

Svepande former Grand Relations

Trenden har sedan ett tag tillbaka varit svepande former på möbler och att den har hålla i sig kan man förstå då det skapar en fantastisk känsla av harmoni och flöde i vart rum. PR byrån Grand Relations showroom i Vasastan är ett ypperligt exempel på just detta.

Svepande former Grand relations

Soffan

En soffa med runda former som The Dandy skapar en sober elegans i ett större rum och kan samtidigt i ett mindre rum göra att soffan ger ett mjukare intryck och inte tar över rummet.

Skulpturala former Grand relations

Soffbordet

Även en mjukare form på soffbordet ger en mer organisk och poetisk känsla. Med trä som material blir det både varmt och vackert. Bordet på bilden från Liljencrantz x K.F.K är ett riktigt hantverksmässigt konstverk av högsta kvalitet.

Svepande former Grand relations

Matbordet

Ett matbord med runda hörn kan tillåta ett längre bord då man lättare rör sig runt möbeln. På samma sätt kan tygklädda stolar likt dessa från Massproductions skapa en mjuk och följsam känsla.

Svepande former Grand relations

Skärmvägg

Ett smart sätt att dela av ett rum som lätt glöms av i privata miljöer är skärmväggen. En böljande form likt denna specialdesignad i valnöt, skapar lugn och avskildhet i rummet.

 

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner
Foto: ESNY & Grand Relations

Stockholmstips

Stockholms bästa frukostar

Hälsosammaste smoothiebowlen, lyxigaste hotellfrukosten eller godaste croissanten - finns det något bättre sätt att starta morgonen på än med en riktigt god frukost? Vardagslyx när det är som bäst, om du frågar mig. Här listar jag 20 frukostfavoriter i Stockholm just nu.

Nybrogatan 38 frukost World of ESNY

Nybrogatan 38 – kvarterskrogen med det lilla extra

Frukosten på kvarterskrogen Nybrogatan 38 är svårslagen. Här finns något för alla smaker. Eller vad sägs om omelett med krämiga champinjoner, hälsomacka med avokadoröra eller havregrynsgröt med äppelkompott? Atmosfären är stimmig, varm och välkomnande. Ett hett tips – glöm inte att boka bord.

Läs mer om Nybrogatan 38

Hitta dit:
Nybrogatan 38
114 40 Stockholm
Tel. 08-662 33 22

3 andra liknande favoriter: Sthlm Brunch Club, Paraden, Broms

Foto: Nybrogatan 38

Pom och Flora

Pom och Flora – frukost hela dagen

Sugen på Acai Bowl, Banana Split med vispad grekiskyoghurt, rostad kokos, banan och chokladrostad havre eller ägg i alla dess former? Då är hajpade caféet Pom & Flora stället för dig. På stans moderiktigaste och mest Instagram-vänliga café serveras hälsosam frukost i världsklass hela dagen.
Pom & Flora finns på två adresser i Stockholm: Bondegatan 64 och Odengatan 39.

Läs mer om Pom och Flora Café

Hitta dit:
Odengatan 39
113 51 Stockholm
Tel. 073-371 38 19

3 andra liknande favoriter: Body Buddy (Yogayama), Mahalo Sthlm, Pepstop.

Foto: Pom & Flora Café

Frukost Diplomat

Diplomat Butiken- mini saluhall för dig på språng

Hotel Diplomats lilla saluhall ”Butiken” är en given mötesplats för frukostälskaren. Butiken, som ligger i direkt anslutning till hotellet, erbjuder hälsosamma, närodlade råvaror som skiftar efter årstid och säsong. Extra härligt i Butiken när man äter frukost, är att man kan plocka ihop mindre rätter på plats. Vad du än gör – missa inte att beställa en avokadosmörgås med ägg, chiappudding och en grön smoothie. Sitter gör du bäst vid Butikens marmorbänk, med utsikt över Strandvägen.

Läs mer om Hotel Diplomats lilla saluhall

Hitta dit:
Strandvägen 7C
114 56 Stockholm
Tel. 08-459 68 00

3 andra likande favoriter: Bar Brillo, Fabrique, Mellqvist Kaffebar.

Foto: Hotel Diplomat

Ett Hem frukost

Ett Hem – internationell favorit

Ett Hem bjuder verkligen på en frukostupplevelse utöver det vanliga. Tanken är att det ska kännas som hemma (om hemma ändå vore ett eget townhouse i Lärkstaden) fast mycket lyxigare. Även om du inte är incheckad så kan du besöka Stockholms internationellt mest omtalade hotell för en frukost i det mysiga orangeriet. Menyn bestäms efter tillgänglighet på råvaror dag för dag. Glöm inte att ringa innan – platserna är få och mycket eftertraktade.

Läs mer om Ett Hem

Hitta dit:
Sköldungagatan 2
114 27 Stockholm
Tel.08-20 05 90

3 andra liknande favoriter: Hotell Diplomat, Hotel Skeppsholmen, Bank Hotel

Foto: Ett Hem

Riche frukost

Riche – en stimmig klassiker

Riche behöver väl egentligen ingen närmre introduktion. En institution och ett vattenhål för både makt- och kultureliten, unga hippa, gamla rävar och alla därtill. Riche frukostmeny har allt för frukostkonnässören från ”overnight oats” till Ägg Benedict och färskpressade juicer. Har du bråttom kan du med fördel haffa en ”Riche Express” med fralla, juice och kaffe. Riche är stället för dig som gillar att vara mitt i smeten.

Läs mer om Riche

Hitta dit:
Birger Jarlsgatan 4
114 34 Stockholm
Tel. 08-545 035 60

3 andra liknande favoriter: Strandvägen 1, Broms, Gast

Foto: Riche

Av: Lovisa de Geer

World of ESNY

Niklas Berntzon blickar mot LA

Fastighetsmäklare & medgrundare till Eklund Stockholm New York.

LA

Vem är du?
Jag heter Niklas Berntzon, är 47 år och startade ESNY tillsammans med Fredrik Eklund för exakt 10 år sedan. Det har varit fantastiskt roligt, ibland har det varit misslyckanden såklart, men totalt sett har vi gjort ett bra avtryck på Stockholmsmarknaden. Jag skulle med en viss uns av ödmjukhet till och med våga säga att vi nu har fastighetsmarknadens i särklass coolaste varumärke och de mest spännande kunderna i vårt kundregister.

Vad är på gång just nu?
10-årsjubileumet pågår hela året för oss, med olika kundevent och fester. Det är fantastiskt roligt. Vi har dessutom nyligen startat ett systerbolag som heter URBAN by ESNY som säljer bostäder utanför tullarna. Ett yngre och mer creddigt mäkleri än vad de firmor vi är vana vid att se på marknaden.

Själv är jag mäklarmässigt kvar på ESNY och trots en generellt seg marknad så ser vi att de allra bästa objekten, alltså mitt i ESNY’s segment, säljer riktigt bra i dessa tider. Jag skulle vilja få in två stycken hungriga mäklare till i gruppen, sen kan jag ta sommarledigt.

Vad blir nästa steg?
Ibland känns det som att man kanske borde sakta ner och njuta av det man har, men vi drivs också ständigt av att ha kul och hitta på nya saker. Många har frågat mig om jag inte ska åka till NYC och arbeta tillsammans med Fredrik i hans team. I så fall till LA och hans nyöppnade kontor på Rodeo drive, men just nu trivs jag fantastiskt bra i Sverige och har så mycket mer att uträtta här innan jag drar västerut.

Stockholm eller New York?
Måste man välja? Jag älskar Stockholm, särskilt nu när det börjar bli sommar, det är svårslaget, så otroligt vackert och härliga öppna människor. Samtidigt så tar jag gärna lite fler och längre weekends till NYC och får inspiration och samtidigt lite ledigt. Tidsskillnaden är perfekt när man åker dit, när arbetsdagen är slut här hemma så har den nyss startat där, det skapar ett väldigt harmoniskt flöde på dagen.

Inredning

Så skapar du lyxig hotellkänsla i ditt sovrum

Varför inte återskapa en hotellkänsla hemma för härlig vardagslyx?! Även inför en lägenhetsförsäljning kan det vara en vinnande känsla att sälja in.

Dux
Tyskabagargatan 7 Sovrum

Hur gör man då för att skapa denna hotellkänsla i sitt egna hem? Det handlar framförallt om att skapa en känsla av lyx och lugn. En stor säng, en massa kuddar, lyxiga lakan och textilier, mörkläggande gardiner och flera olika ljuskällor etc.

Nedan finner ni några enkla tips, men det främsta tipset är ändå att lämna tekniken utanför sovrummet och njuta av en stressfri zone.

1. Lyxiga kuddar & täcken

Investera i härligt lyxiga kuddar och ett stort fluffigt dubbeltäcke. Bädda gärna med två större kuddar längst bak i formatet 50x90cm och två till fyra 50x60cm kuddar framför. Sedan längst fram och som pricken över i:et, två dekorativa kuddar och en sängpläd vid fotändan.

Bild: Dux

2. Sängtextilier

Ett par lyxiga lakan förhöjer intrycket och känslan i vilket sovrum som helst. Färgbasen får gärna vara lugn, eventuella mönster och färger sparas gärna till dekorationskuddarna eller överkastet. En sängkappa som går hela vägen ner till golvet ramar in sängen och skapar harmonisk känsla. Matcha gärna sängkappan med tyget på sänggaveln.

Ett tips för att få släta och fina lakan utan att behöva mangla eller stryka är att använda en ångare eller helt enkelt ta en vattenspruta och spruta över sängen när den väl är bäddad. 

Satsa gärna på något som även är bra för planeten genom att välja 100% ekologiskt och fairtrade. Värt att spana in är det svenska märket Ogland.

3. Stora mjuka mattor

En heltäckningsmatta skapar helt klart en härlig och ombonad känsla i sovrummet. Om en heltäckningsmatta inte är ett alternativ, se till att mattan i alla fall är tillräckligt stor så att det gärna känns generöst och sticker fram minst 80 cm på vardera sida av sängen.

Bild: Kasthall

4. Gardiner

Tänk på att använda den fulla takhöjden för att få till en lyxig känsla och skapa intrycket av bra takhöjd. Montera med fördel glidskenor i taket och låt de gå från vägg till vägg om möjligt.

Låt sy upp gardiner så att de verkligen är anpassade till rummet och man kan med fördel ha två lager med gardiner som vardera fyller sin funktion. En tunnare för att sila in ett mjukt ljus i rummet och en mörkläggande gardin eller Dim-out som ofta brukar bestå av ett mer följsamt tyg.

Bild: Oscar Properties

5. Bädda

Hoppa inte över att bädda upp sängen på morgonen. Det behöver inte ta så mycket tid och är otroligt mycket härligare att krypa ner i sängen till kvällen.

6. Detaljerna

Missa inte de små detaljerna. En karaff med ett glas vatten som alltid står på sängbordet. En lampa med bra läsljus. Ett doftljus. Fjärrstyrd avstängning av lamporna i rummet och varför inte elstyrning av mörkläggningsgardinerna. Alla de saker som gör att man inte behöver gå upp ur sängen när man väl har krupit ner är ren lyx och skapar den totala hotellkänslan!

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner ESNY

Stockholm

Österlånggatan 17 en av Annas pärlor i Gamla stan

Om det är någon som kan Gamla stans pärlor så är det vår mäklare Anna. Här tipsar hon om en av sina restaurangfavoriter i Gamla stan med en härlig stämning och underbar mat.

Anna Hildingsson World of ESNY

På Restaurang Österlånggatan 17 känner jag mig som hemma. Med en härlig uteservering och fantastisk mat så är det alltid ett av mina första val när vi ska ut och äta. Är man ett större sällskap, missa då inte deras Chambre separée med plats för 9 personer – kallad Stenbecks rum (japp… det var här man ofta såg Jan Stenbeck äta och dricka gott), perfekt för en mer intim middag med vänner.

Läs mer om Österlånggatan 17 här!

Hälsningar

Anna//Mäklare – Eklund Stockholm New York

Hitta dit:

Österlånggatan 17
Tel: 08 557 773 00

FOTO: Österlånggatan 17/Eklund Stockholm New York

 

World of ESNY

Vi firar 10 år!

Allt började med en skiss på en servett på Gröna Lund.

Vi började med en idé för 10 år sedan; en logga som skissades ned på en servett på Gröna Lund. Det var en idé om att exklusivitet inte handlar om pris, utan om service och energi. En idé om ett dygnet runt- och året runt-öppet mäkleri med handplockade toppmäklare och de mest attraktiva butikslokalerna. En idé om att binda ihop Stockholm och New York med ett världsnätverk: Eklund … Stockholm … New York.

Niklas Berntzon ESNY 10 år
Göteborg

En äkta Napolitanare

Vill du äta en riktigt Napolitansk pizza så får du inte missa BOV i Göteborg. Vår mäklare Ludwig tipsar om en av hans restaurang favoriter med smaker från det riktiga Italien.

Här har ni en av mina absoluta favoriter, stenugns bakad napolitansk pizza med perfekt brända kanter. Jag väljer oftast den klassiska Margheritan, och ett glas rött italienskt vin. Här kan du även köpa hem något gott till frukost från deras fantastiska delikatessbutik.  En riktigt italiensk pärla i Johanneberg. Men det gäller att ha tur, här kan man inte boka bord.

Läs mer om BOV i Göteborg här!

Hälsingar
Ludwig /Mäklare Göteborg – Eklund Stockholm New York

Hitta dit:
Gibraltargatan 20
411 32 Göteborg
Tel : 070-825 95 61

Foto: Restaurang BOV/Eklund Stockholm New York

Stockholm

Ett svalkande dopp och smaker från havet

-Bara 20 min utanför Stockholms innerstad hittar ni Herrbadet i Saltsjöbaden, med anor från 1913. Vår COO Christian tipsar om ett av sina Saltis-favoriter.

I otroligt härlig skärgårdsmiljö bara 20 minuter från innerstan hittar du Saltsjöbadens Herrbad med anor från 1913. Varför inte ett dopp och något kallt i glaset, med utsikt över vattnet och barnen som leker i vattenbrynet är det en riktig sommarpärla. En välsmakande lunch eller en middag i solnedgång på mysiga Restaurang Herrbadet är något jag verkligen kan rekommendera.

Läs mer om Herrbadet i Saltsjöbaden här!

Hälsingar
Christian /COO Eklund Stockholm New York

Hitta dit:
Torben Gruts väg 8
133 39 SALTSJÖBADEN
Tel : 070 770 57 48

Foto: Restaurang Herrbadet/Eklund Stockholm New York

World of ESNY Nyhetsbrev Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspiration, inbjudningar och
unika erbjudanden från oss och våra samarbetspartners.