Stockholmstips

ROBIN SÖDERLING FICK EN SMASH HIT MED RS SPORTS

Padelns intåg i folkhemmet har knappast gått någon obemärkt förbi. Den stora boomen för sporten blev också lyftet för tennisstjärnan Robins Söderlings varumärke RS.

RS Sports
RS Sports
RS Sports
RS Sports

2013 lanserade Robin Söderling som första världsstjärna inom tennisen en ny tennisboll under varumärket RS. Idag har företaget breddat sig med produkter för såväl tennis som padel, samt ett exklusivt sortiment av träningskläder. Vi träffade Magnus Alsterback, VD på RS Sport.

Vad tror du är bakgrunden till att ni lyckats bli globalt ledande inom padel?

– Vi började från scratch med att ha en stjärna inom sporten. Vi har sedan utvecklat det konceptet genom att låta trovärdiga personer få utrymme i vårt varumärke, och låta dem ta fram intressanta produkter på en växande marknad. Sveriges bästa padelspelare Simon Vasquez är vårt senaste tillskott, och den racket som han och Robin utvecklat tillsammans med vårt innovationsteam i Hongkong har på kort tid blivit en av de mest populära på marknaden.

Ni jobbar inte enbart med tennisstjärnor – till exempel lanserade ni ett samarbete med Margaux Dietz under 2021, hur kommer det sig?

 – Vi vill skapa en mix av dels idrottsstjärnor och dels passionerade utövare med ett kändisskap som passar RS. Det ena behöver inte utesluta det andra. Även om själva racketen redan fanns utvecklad, så lät vi Margaux sätta sin personliga prägel på den. Det blev en lyckad kombination av vårt tekniska kunnande och Margauxs passion för design och skapande.

Hur har företaget påverkats av den snabba tillväxten?

– Det har gått galet snabbt för oss de senaste två åren, nyligen passerade vi 50 miljoner i omsättning. Men vi är tacksamma varje dag, och tror inte på något sätt att detta kommer fortsätta om vi inte själva jobbar vidare med samma passion och servicekänsla som vi hittills har gjort. Både jag och Robin är lagda åt det hållet att vi aldrig tar något för givet eller slår oss själva för mycket för bröstet. Det kan lätt slå över åt fel håll om det hårda jobbet och fötterna på jorden inte finns kvar.

Nu har ni också lanserat RS Sportswear, ett exklusivt sortiment av träningskläder. Kan du berätta lite om det?

– Robin har en otrolig koll på de bästa träningskläderna och vad som utmärker dem. Kunskapen från hans karriär är basen, och när vi kombinerade detta med högkvalitativa tyger och vår avskalade design så kände vi att detta var något vi bara var tvungna att lansera. Det har verkligen gått över all förväntan och har lett till nya samarbeten.

Vilka samarbeten mer specifikt?

– Ett exempel är det samarbete vi gjort och gör med Gina Tricot. Nästa steg är att lansera en yogakollektion ihop med Kristin Kaspersen. Kristin är folkkär, har en stor följarskara som vi vill nå ut till, hon tränar och yogar flitigt och kommer vara en perfekt ambassadör för RS. Senare kommer vi med en träningskollektion som vi tagit fram tillsammans med supermodellen Kelly Gale. Där är målet att nå ut större internationellt.

Ni har också ett par kända och meriterade delägare i företaget?

– Ja det stämmer. Karl-Johan Persson och Daniel Pilotti är två av våra icke-operativa delägare. Men för mig är det inte deras namn som är det viktiga, utan den hjälp de bidrar med och det värde de faktiskt ger mig och resten av teamet. Att båda har passion för sporten gör det hela mer som ett stort gemensamt hobbyprojekt där de verkligen är engagerade på ett personligt plan. De är båda väldigt viktiga för RS.

Vad är planen med RS nu?

– Att utveckla och behålla vår position som ett av de ledande varumärkena globalt inom padel. RS är verksamma i drygt 50 länder och det sker en global tillväxt inom padeln där vi är med tidigt. Även tennisen växer globalt. Så det är många olika faktorer att hålla koll på. Vi har väldigt bråda dagar.

Avslutningsvis Magnus, hur ser du på samarbetet mellan ESNY och RS?

– Jätteroligt. Vi är båda verksamma inom premiumsegmentet, och delar båda glöden och passionen att varje dag jobba för att överraska våra kunder positivt. Genom samarbetet når vi ut till era kunder, som är en väldigt intressant målgrupp för RS, samtidigt som ni ger ett värde till era kunder genom att erbjuda dem produkter från ett populärt varumärke. Det är win-win i uttryckets mest korrekta bemärkelse.

 

 

Stockholmstips

Öppnandet av boutique-hotellet Villa Dagmar

Vi på ESNY är mycket förväntanfulla inför öppnandet den 6e Maj, av boutique-hotellet Villa Dagmar, som blir vår nya granne på Nybrogatan 25. Detta blir ett av Stockholms mest exklusiva boutiquehotell och ett härligt tillskott till våra kvarter här på Östermalm – ett utmärkt komplement till det redan stora utbudet av butiker, restauranger och caféer.

Villa Dagmar
Villa Dagmar

Hotellet, som ingår i samma familj som Hotel Diplomat, bjuder på 70 omsorgsfullt designade gästrum och sviter i en fastighet uppförd 1870. Förutom hotellverksamhet kommer här även finnas restauranger, spa, gym, butik och blomsterhandel. Inspirationen till Villa Dagmar kommer från Dagmar Bergsten, en person inom ägarfamiljen, med passion för resor, kultur, konst och mat. Villa Dagmar var en gång namnet på Karl och Dagmar Bergstens bostad i Båstad, där de under 20- och 30-talet byggde upp en stor konstsamling från resor i Europa och Egypten. Inne i huset blandades tavlor, skulpturer och samtida design med blomsterprakt, medan en vacker rosenträdgård ramade in husets exteriör. Bostaden var bland annat inspirerad av Villa San Michele på Capri, som byggdes av den världsberömda svenska läkaren Axel Munthe. Axel Munthe bodde en tid på Nybrogatan 25 – 27, i samma hus där Villa Dagmar ligger idag. På så sätt är det en cirkel som sluts när Villa Dagmar öppnar på denna historiska adress, som fram till 1907 också huserade Apotek Hvita Björn, drivet av Axel Munthes far.

Villa Dagmar

Stockholmstips

Stockholms bästa frukostar

Hälsosammaste smoothiebowlen, lyxigaste hotellfrukosten eller godaste croissanten - finns det något bättre sätt att starta morgonen på än med en riktigt god frukost? Vardagslyx när det är som bäst, om du frågar mig. Här listar jag 20 frukostfavoriter i Stockholm just nu.

Nybrogatan 38 frukost World of ESNY

Nybrogatan 38 – kvarterskrogen med det lilla extra

Frukosten på kvarterskrogen Nybrogatan 38 är svårslagen. Här finns något för alla smaker. Eller vad sägs om omelett med krämiga champinjoner, hälsomacka med avokadoröra eller havregrynsgröt med äppelkompott? Atmosfären är stimmig, varm och välkomnande. Ett hett tips – glöm inte att boka bord.

Läs mer om Nybrogatan 38

Hitta dit:
Nybrogatan 38
114 40 Stockholm
Tel. 08-662 33 22

3 andra liknande favoriter: Sthlm Brunch Club, Paraden, Broms

Foto: Nybrogatan 38

Pom och Flora

Pom och Flora – frukost hela dagen

Sugen på Acai Bowl, Banana Split med vispad grekiskyoghurt, rostad kokos, banan och chokladrostad havre eller ägg i alla dess former? Då är hajpade caféet Pom & Flora stället för dig. På stans moderiktigaste och mest Instagram-vänliga café serveras hälsosam frukost i världsklass hela dagen.
Pom & Flora finns på två adresser i Stockholm: Bondegatan 64 och Odengatan 39.

Läs mer om Pom och Flora Café

Hitta dit:
Odengatan 39
113 51 Stockholm
Tel. 073-371 38 19

3 andra liknande favoriter: Body Buddy (Yogayama), Mahalo Sthlm, Pepstop.

Foto: Pom & Flora Café

Frukost Diplomat

Diplomat Butiken- mini saluhall för dig på språng

Hotel Diplomats lilla saluhall ”Butiken” är en given mötesplats för frukostälskaren. Butiken, som ligger i direkt anslutning till hotellet, erbjuder hälsosamma, närodlade råvaror som skiftar efter årstid och säsong. Extra härligt i Butiken när man äter frukost, är att man kan plocka ihop mindre rätter på plats. Vad du än gör – missa inte att beställa en avokadosmörgås med ägg, chiappudding och en grön smoothie. Sitter gör du bäst vid Butikens marmorbänk, med utsikt över Strandvägen.

Läs mer om Hotel Diplomats lilla saluhall

Hitta dit:
Strandvägen 7C
114 56 Stockholm
Tel. 08-459 68 00

3 andra likande favoriter: Bar Brillo, Fabrique, Mellqvist Kaffebar.

Foto: Hotel Diplomat

Ett Hem frukost

Ett Hem – internationell favorit

Ett Hem bjuder verkligen på en frukostupplevelse utöver det vanliga. Tanken är att det ska kännas som hemma (om hemma ändå vore ett eget townhouse i Lärkstaden) fast mycket lyxigare. Även om du inte är incheckad så kan du besöka Stockholms internationellt mest omtalade hotell för en frukost i det mysiga orangeriet. Menyn bestäms efter tillgänglighet på råvaror dag för dag. Glöm inte att ringa innan – platserna är få och mycket eftertraktade.

Läs mer om Ett Hem

Hitta dit:
Sköldungagatan 2
114 27 Stockholm
Tel.08-20 05 90

3 andra liknande favoriter: Hotell Diplomat, Hotel Skeppsholmen, Bank Hotel

Foto: Ett Hem

Riche frukost

Riche – en stimmig klassiker

Riche behöver väl egentligen ingen närmre introduktion. En institution och ett vattenhål för både makt- och kultureliten, unga hippa, gamla rävar och alla därtill. Riche frukostmeny har allt för frukostkonnässören från ”overnight oats” till Ägg Benedict och färskpressade juicer. Har du bråttom kan du med fördel haffa en ”Riche Express” med fralla, juice och kaffe. Riche är stället för dig som gillar att vara mitt i smeten.

Läs mer om Riche

Hitta dit:
Birger Jarlsgatan 4
114 34 Stockholm
Tel. 08-545 035 60

3 andra liknande favoriter: Strandvägen 1, Broms, Gast

Foto: Riche

Av: Lovisa de Geer

Stockholm

Österlånggatan 17 en av Annas pärlor i Gamla stan

Om det är någon som kan Gamla stans pärlor så är det vår mäklare Anna. Här tipsar hon om en av sina restaurangfavoriter i Gamla stan med en härlig stämning och underbar mat.

Anna Hildingsson World of ESNY

På Restaurang Österlånggatan 17 känner jag mig som hemma. Med en härlig uteservering och fantastisk mat så är det alltid ett av mina första val när vi ska ut och äta. Är man ett större sällskap, missa då inte deras Chambre separée med plats för 9 personer – kallad Stenbecks rum (japp… det var här man ofta såg Jan Stenbeck äta och dricka gott), perfekt för en mer intim middag med vänner.

Läs mer om Österlånggatan 17 här!

Hälsningar

Anna//Mäklare – Eklund Stockholm New York

Hitta dit:

Österlånggatan 17
Tel: 08 557 773 00

FOTO: Österlånggatan 17/Eklund Stockholm New York

 

Stockholm

Ett svalkande dopp och smaker från havet

-Bara 20 min utanför Stockholms innerstad hittar ni Herrbadet i Saltsjöbaden, med anor från 1913. Vår COO Christian tipsar om ett av sina Saltis-favoriter.

I otroligt härlig skärgårdsmiljö bara 20 minuter från innerstan hittar du Saltsjöbadens Herrbad med anor från 1913. Varför inte ett dopp och något kallt i glaset, med utsikt över vattnet och barnen som leker i vattenbrynet är det en riktig sommarpärla. En välsmakande lunch eller en middag i solnedgång på mysiga Restaurang Herrbadet är något jag verkligen kan rekommendera.

Läs mer om Herrbadet i Saltsjöbaden här!

Hälsingar
Christian /COO Eklund Stockholm New York

Hitta dit:
Torben Gruts väg 8
133 39 SALTSJÖBADEN
Tel : 070 770 57 48

Foto: Restaurang Herrbadet/Eklund Stockholm New York

    World of ESNY Nyhetsbrev Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspiration, inbjudningar och
    unika erbjudanden från oss och våra samarbetspartners.