Inredning

Tillfällig vardagselegans mitt i city

At Six Residences är i Skandinavien ett unikt long stay-koncept som kombinerar kompletta designlägenheter med den mycket höga servicenivå som Hotel At Six erbjuder sina gäster.

AtSix

Den som söker ett unikt hem för en tillfällig men längre tid kan få nyckeln till en inflyttningsklar lägenhet – komplett inredd med skandinavisk konst och design – på en av stadens mest exklusiva adresser.

At Six Residences är belägna högt upp i en av byggnaderna på Brunkebergstorg med direktanslutning till Hotel At Six. Utöver själva lägenheten ingår möjligheten att ta del av allt det Hotel At Six har att erbjuda, som till exempel städning, roomservice och concierge samt tillgång till At Six gym.

Från och med februari 2020 erbjuder Hotel At Six i Stockholm ett i Skandinavien unikt long stay-koncept man kallar At Six Residences. Den som söker ett personligt hem för en tillfällig men begränsad tid kan välja mellan 32 omsorgsfullt designade lägenheter på våningarna 5 till 14 i fastigheten intill hotellet på Brunkebergstorg i Stockholm. Lägenheterna är skapade i tätt samarbete mellan arkitekt, inredningsdesigner och konstkurator. Platsbyggd inredning i gedigna material som trä, sten och glas samspelar med kurerad konst och utvalda designmöbler. Topputrustade kök och genomtänkta förvaringslösningar möjliggör en elegant och bekväm vardag på tillfällig ort. I sviterna ingår även extra detaljer som vinkyl och garderob med inbyggd steamer. Att kunna kombinera en privat sfär med mycket hög designstandard på bästa adress och det femstjärniga hotellets alla förmåner gör At Six Residences till ett helt nytt och unikt koncept i Skandinavien.

“At Six Residences möjliggör en tillfällig elegant vardag mitt i Stockholm. Här kan man beställa roomservice en dag och bjuda hem för långkok och prat i köket dagen därpå. Vi tror att ett väldesignat rofyllt hem är något som värdesätts högt av de esta. Med At Six Residences vi vill skapa ett hem utöver det vanliga för tillfälliga Stockholmare” säger Christian Madsen VD At Six.

At Six

De översta våningsplanen på At Six Residences bjuder på en majestätisk panoramavy över hela Stockholm, en takterass med plats för 100 gäster samt fyra sviter om 58 kvadratmeter. Utsikten över broar, takåsar och himlen är milsvid från både sviter och terass. Sviternas inredning är omsorgsfullt skapad för att samspela med utsikten och ljuset som skiftar över dagen. Organiska material och skandinavisk design av till exempel Carl Hansen och Kasthall i kombination med samtidskonst utvald av At Six konstkurator Sune Nordgren kompletterar instämt stadens silhuett utanför. Två av sviterna har privata terasser i östläge.

De olika våningsplanen rymmer lägenheter av varierande storlek – från 50 till 58 kvadratmeter. Lägenheterna är mestadels inredda i ljus Skandinavisk stil med trädetaljer, rena ytor och monokroma textilier. Några våningsplan följer istället hotellbyggnadens brutalistiska arkitektur med en mörkare färgskala i grått och sobert svart i kombination med glas och tyngre textilval.

 

AtSix

“At Six Residences är ett exibelt alternativ som vi tror passar dem med höga krav på komfort och service med internationell fem- klassig standard. Hos oss går det snabbt att skapa sig en mycket bekväm vardag med allt det bästa Stockholm kan erbjuda. Man blir ”local” direkt. Det skall bli intressant att följa utvecklingen av long stay-marknaden framöver, den är i snabb förändring både här och utomlands”, säger Michael Hedman / Business Development Manager.

 

Läs mer på https://hotelatsix.com/sv/residences/
Text:  At Six Residences, Long stay-koncept
Bilder: Jesper Florbrant

 

Inredning

Ett rum med ljus

Med rätt lampor, på rätt ställe, kan ett rum förvandlas till en helt ny plats. Inredaren Maria Kangärde berättar vad som är viktigt att jobba med ljusmässigt för att få ett rum i harmoni.

Att få till perfekt belysning kan vara svårt och ett rum utan rätt belysning upplevs lätt som att det saknar balans och värme. Lampor är därför en väldigt viktig del av ett rums inredning.

Som en guide till att ljussätta ett rum på bästa sätt, följer nedan några olika punkter att ha i åtanke, samt de olika kategorierna av lampor som man gärna skall ha med i sin ljusplan.

  • Det absolut viktigaste är att man har tillräckligt många ljuskällor i varje rum. En bra riktlinje är 5-7 ljuskällor i större rum och minst 3 för ett mindre.
  • Minst lika viktigt är dock att dessa armaturer är av varierande typ, d.v.s. att de fyller olika funktioner.
  • Belys varje hörn av rummet och placera ljuskällorna på olika nivåer.
  • Använd gärna ljuskällor med ett så lågt kelvintal som möjligt, d.v.s. en varm färgtemperatur, för att få till en hemtrevlig känsla.
  • För ett behagligare och vackrare ljus används med fördel en dimmer.
  • En bra funktion att arbeta in i hemmet är en automatiserad styrning av lamporna i hela huset. Detta är praktiskt för att snabbt kunna sätta på eller stänga av all belysning, men ger även möjligheten att kunna ställa in olika ljusteman.

Allmänbelysning

Stämningsbelysning

Stämningsbelysning ger precis som det låter ett varmt, mjukt ljus. Det kan exempelvis vara bordslampor, golvlampor, nerpendlande smålampor, eller levande ljuskällor. Se gärna till att använda ett flertal mindre stämningslampor som lätt fördelas ut i rummens alla hörn.

Biagio-lampan från Flos är en lampa som inte bara agerar som stämningsbelysning i ett rum, utan även är ett riktigt mästerverk med sin unika form. Karvad för hand ur ett enda stycke Carrara-marmor är den både skulptur och lampa i ett.

Funktionsbelysning

Funktionsbelysningens syfte är att lysa upp ett begränsat område och helt enkelt förse ytor med ett bra arbetsljus. Det kan till exempel vara en skrivbordslampa, en golvlampa för läsning eller belysningen över en köksbänk.

Urvalet av lampor i kategorin är stort, men det är viktigt att man inte väljer en armatur som är estetisk tilltalande men som kanske inte fullt ut fyller den tänkta funktionen. En armatur med en riktbar skärm, som den i bilden ovan från Gubi, ger till exempel mycket bättre möjlighet att få ljuset exakt där man behöver det, jämfört med en lampa som enbart riktar ljuset rakt ner mot en yta.

Punktbelysning

För att lyfta fram en speciell sak i ett rum används punktbelysning, vilket kan bli väldigt effektfullt. Det kan vara att man vill ge extra fokus till exempelvis en tavla, ett prydnadsföremål, en trappa eller ett vackert tak. För att uppnå denna funktion används oftast spottar, men det kan även som i bilden ovan ske med hjälp av en stilren väggarmatur som denna från Menu Space.

Strömbrytare & uttag

En sista detalj vad det gäller belysning, och något som man ofta inte lägger tillräckligt med fokus på, är strömbrytare och eluttag. För ett riktigt elegant intryck, låt dessa gå i linje med resten av inredningen.

Franska Meljac, som precis lanserats på den svenska marknaden, erbjuder otroligt vackra handgjorda strömbrytare som blir som utsmyckningar på väggarna. Med sin sobra och rena design, sina kvalitetsmaterial och vackra detaljer blir dessa pricken över i:et i hemmets belysning.

 

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

Första bild: Apparatus Studio

Inredning

The Corner House, designat boende mitt i stan

Mitt i Stockholm, med Hotell Miss Clara som granne, finner man The Corner House. Ett hus med designade lägenheter i sann New York-anda.

Här har ett unikt koncept skapats med hjälp av specialdesignade detaljer signerade New York-designern Paris Forino. Hennes funktionella och harmoniska inredningsarkitektur sätter en tydlig prägel på lägenheterna och vi tar här en närmare titt på vad som gör dem så speciella.

Grafiskt mönster

Golven i marmor med grafiska mönster ger rummen en egen karaktär och skänker dem dessutom en exklusiv känsla. Med väggar som en lugn fond, tillsammans med vackra inredningsdetaljer som den specialritade kommoden med sina rena linjer, kommer golven verkligen till sin rätt.

Powder room

Vad känns mer internationellt än ett powder room? Detta är ett rum som man gärna kan ta ut svängarna i och skapa något som gör ett riktigt intryck. I Corner House har väggarna klätts med träpaneler vilket skapar en varm och ombonad känsla. De vackra specialdesignade speglarna och handfaten i sten gör verkligen rummet fulländat.

Modernt Shaker kök

Shakerkök står för kvalitét, funktion och enkelhet. I dessa lägenheter hittar vi en modern version av shakerköket med spegelglas monterade bak i överskåpen, vilket är elegant i sig men framförallt skapar en känsla av rymd. Golvsocklarna har också en extra intressant detalj då de klätts med råmässing, något som skänker köket en exklusiv touch.

Den lilla detaljen

Mässing är en återkommande metall i dessa lägenheter vilket skapar ett enhetligt och genomtänkt intryck. En elegant detalj är bland annat garderobshandtagen där mässing har integrerats i designen på ett väldigt vackert sätt.

Skapa stilen

Soffa: Posh Living, Soffbord: Gubi, Brickbord: Hay, Fåtölj: Ox Design, Matta: Layered, Matbordslampa: Rubn, Matbord: Hay, Matstolar: Vitra, Sideboard: Vintage

 

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

Inredning

Julens vackra ting

Vad är härligare än att fylla hemmet med levande ljus och vackra dekorationer när julen stundar? Inredaren Maria Kangärde tipsar om sina favoriter inför högtiden.

Svenskt Tenn World of ESNY

Utbudet av juldekorationer är enormt, men ett tips är att satsa på saker av hög kvalitet och låta dessa förgylla många jular framöver och kanske till och med få gå i arv. Nedan följer ett urval av mina personliga favoriter.

Svenskt tenn World of ESNY

Stjärnfall

Den otroligt vackra mobilen Stjärnfall, formgiven för Svenskt Tenn av Maja Sten, föddes genom en längtan efter något magiskt och stämningsfullt att hänga upp kvällen före julafton, något man man kan samlas kring för att önska och drömma. Som ett vackert smycke i mässing kommer denna att förgylla jular i många år framöver.

Klong World of ESNY

Adventljustaken

Geometri, symbolik och balans återfinns i den stilrena adventsljusstaken A.D. i rostfritt stål från Klong. Förkortningen står för Anno Domini – “Herrens år”, och sedd ovanifrån bildar ljusstakens form ett kors som skapar en vacker asymmetri.

MORAVIA STAR World of ESNY

Moravia Star

Moraviastjärnan skapades redan 1820 som ett led i matematikundervisningen på en pojkskola i Tjeckien och har fått sitt namn efter kyrkan i skolans region. Denna vackra stjärna är själva ursprunget till traditionen med adventsstjärnor som har spridit sig över hela världen. Stjärnan kan med sina 25 effektfulla “taggar” användas året om, även om den gör sig extra bra just under julen. Den står bl.a att finna hos Artilleriet och då i tre storlekar.

Kolonn Skruf

Vas för alla tillfällen

Vasen Kolonn är formgiven för Skruf Glasbruk av Carina Seth Andersson, en av de främsta formgivarna av glas i Sverige och som bl.a designat den välkända vasen Dagg. Denna serie med vaser är skapad till Nationalmuseums nyöppning 2018.

Varje vas är unik då den är handblåst på Skrufs glasbruk i Skåne. Enkel och tidlös passar den lika bra till den ensamma grankvisten till jul som buketten med blommor till våren.

Kulor av glas

Skapa nya jultraditioner med dessa vackra munblåsta glaskulor från Iittala i tunt glas. Kulorna säljs i set av fem och färgerna går från blekaste rosa till djupaste röd, vilket skapar ett varmt ljus. Det grå tygbandet som kulorna hängs upp i skapar ytterligare en känsla av kvalitet och tradition. Perfekt även som julpresent.

Ljusstav

Att pynta inomhus i all ära, men trädgården behöver också få sitt i vinterns mörker. Ljusstavarna Skymning i rostigt järn med handblåst glasrör från Zetas skapar trots sin avskalade enkelhet magi i trädgården. Utformade för vanliga smala ljus lyser de upp vägen fram.

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

Inredning

Modernt möter klassiskt

På Grevgatan 43 återfinns en magiskt vacker lägenhet med den perfekta blandningen av modern inredning och originaldetaljer. Är ni sugna på att skapa samma stil hemma hos er? Följ då med och låt oss ta en närmare titt på möblerna som skapar helheten.

I denna våning möter moderna möbler vackra originaldetaljer och resultatet blir ett hem som utstrålar lugn och harmoni. Var kan man då finna dessa coola möbler för att skapa samma stil hemma..?

Grevgatan 43 World of ESNY

Matplatsen

Det stilrena matbordet med marmorskiva från No Early Birds har här kombinerats med den alltid så klassiska “stolarnas stol” – Ton No. 14. En skön blandning mellan modernt och klassiskt. Notera den extremt yteffektiva och eleganta lösningen med en platsbyggd kökssoffa som en integrerad del av köksön. De nedpendlade lamporna över matbordet skapar en ombonad och varm känsla.

Grevgatan 43 World of ESNY

Köket

De svarta Caravaggio-lamporna från Fritz Hanssen som pendlar ner över köksbänken skapar ett perfekt blickfång. Istället för att försöka dölja eluttagen har man här valt eluttagen Retro från Renova, vilka istället lyfts fram som snygga detaljer i svart.

Grevgatan 43 World of ESNY

Vardagsrummet

Den eleganta taklampan Vertigo från Petite Friture svävar lätt över rummet och skapar ett vackert skuggspel när den är tänd. Soffan från Walter med sitt mjuka åskblå sammetstyg ger en subtil färgklick till rummet, samtidigt som de två fåtöljerna Julia i svart läder tillsammans med tigerkudden och hundkudden från Chhatwal & Jonsson skapar lite “rock n’ roll”. Mattan i vardagsrummet finns tyvärr inte kvar i Layereds sortiment, men det finns många andra liknande mattor att finna hos dem.

Grevgatan 43 World of ESNY

Sovrummet

Ett äldre sängbord med en “historia” ger sovrummet en personligare känsla. Med lite grå färg har bordet dessutom uppdaterats och fått en modern och stilren touch. Kuddar är det absolut lättaste sättet att tillföra färg till ett sovrum och Josef Franks tyg Manhattan är en riktig klassiker.

 

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

 

Inredning

Den perfekta sängen

Den perfekta sängen består inte enbart av en bekväm madrass för en skön natts sömn. Låt oss tillsammans ta en titt på vilka delar som skapar den perfekta helheten hos en säng.

Säng World of ESNY

Vi tillbringar en tredjedel av vårt liv i sängen, så ge sängen den plats och omsorg som den förtjänar. En bekväm madrass i all ära, men det är fler accessoarer som skapar en skön säng, och inte minst bidrar dessa delar till att göra sängen till det rättmätiga huvudnumret i sovrummet.

Tyger World of ESNY

Tyget

Det första man bör välja är tyget på sänggaveln och sängkappan. Tyget sätter tonen i rummet och kan även hjälpa till att vägleda vilken design själva sänggaveln skall ha. Exempelvis skapar ett linne eller hampatyg en naturlig och mjuk känsla. Ett sammetstyg ger en lyxigare känsla och ett mönstrat tyg kan i sin tur ge sängen en mer egen karaktär.

Bild: Astrid

Hästen World of ESNY

Sänggaveln

Designen på en sänggavel kan ha många former och självklart man låta specialtillverka en gavel, men det finns samtidigt många vackra sänggavlar på marknaden att välja mellan. När en av världens främsta inredare, Ilse Crawford, skapar en gavel åt Hästens finns det inte något man vill tillföra i designen.

Kuddar World of ESNY

Kudde för komfort och dekoration

En skön ryggkudde skapar ytterligare komfort när man sitter upp i sängen, och med ett vackert tyg blir den dessutom en snygg detalj i sängen under dagen. Dessa kuddar sydda i tyger från Romo fabrics.

Sänggavel World of ESNY

Sängkappan

Sängkappan är den del av sängen som många glömmer. Se till att sängkappan är av samma tyg som själva sänggaveln, då detta ger sängen ett lugnare och mer genomarbetat intryck i rummet. Det finns även en stor mängd färdiga sängkappor att köpa, denna med slitsade hörn från Mille Notti.

Lakan Dirty Linnen World of ESNY

Sängkläder

Sist men inte minst – vad är skönare än att krypa ner i en säng med krispiga sängkläder? Använd sängkläder i linne för en riktigt skön sängkomfort, då dessa har förmågan att absorbera och transportera bort fukt. Dirty Linnen har en fokuserat just på sängtextiler i linne och har många snygga färger i sin kollektion.

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

 

Inredning

Pariskänsla på Östermalm

Vid takåsarna på Östermalm finns en gömd pärla med en slående Pariskänsla. Följ med oss till Sibyllegatan och låt oss svepas med i lägenhetens unika charm.

Sibyllegatan World of ESNY

De låga fönstren, de svepande gardinerna och mjuka färgtonerna… ja det det är inte svårt att få en känsla av att man befinner sig i en lägenhet i Marais istället för på Östermalm i Stockholm. Vi tittar närmare på exakt vad det är som fyller denna lägenhet med en känsla av kontinenten.

Sibyllegatan World of ESNY

Mörka trägolv

De mörkbetsade trägolven i denna lägenhet skapar en spännande kontrast mot den annars ljusa inredningen. Mörka golv har länge varit ett populärt val nere på kontinenten och det är lätt att förstå då det ger en elegant och samtidigt ombonad känsla.

Sibyllegatan World of ESNY

Originaldetaljer

Notera de otroligt vackra gjutjärnselementen i denna lägenhet. Har man inte turen att ha element i original kvar i sin bostad kan man alltid söka på byggnadsvårdsbutiker som Nacka Byggnadsvård för att ta in dessa vackra detaljer som ger en historisk förankring. Det finns numera även en hel del företag som nytillverkar gjutjärnselement i gammalt utförande.

Sibyllegatan World of ESNY

Inred väggarna

Låt tavlor vara en del av inredningen, då väggar utan konst blir som en tom canvas. Missa inte denna viktiga del och sök med fördel på nätauktioner som Bukowskis och Lauritz för att göra riktiga fynd, eller en investering  som dagligen skänker glädje och förskönar dina väggar.

Sibyllegatan World of ESNY

Den lilla svarta

“Den lilla svarta” behövs även inom inredningen och fungerar som ett grafiskt utropstecken, både sobert och stilrent. Sänglamporna i detta hem som fyller precis denna funktion kommer från den franska tillverkaren DCW och finns bland annat hos Olsson & Gerthel.

Sibyllegatan World of ESNY

Nytt liv till gamla ting

Kanske finns det en fåtölj som står i ett hörn på någon äldre släktings vind? Ge den ett nytt liv genom att låta klä om den i fårskinn. Det är varmt och mysigt att sitta på och blir en vacker personlig detalj i rummet.

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner

Foto: Sibyllegatan, ESNY

Inredning

Svepande möbelformer

Låt mjuka former skapa en harmonisk miljö med skulpturala möbler.

Svepande former Grand Relations

Trenden har sedan ett tag tillbaka varit svepande former på möbler och att den har hålla i sig kan man förstå då det skapar en fantastisk känsla av harmoni och flöde i vart rum. PR byrån Grand Relations showroom i Vasastan är ett ypperligt exempel på just detta.

Svepande former Grand relations

Soffan

En soffa med runda former som The Dandy skapar en sober elegans i ett större rum och kan samtidigt i ett mindre rum göra att soffan ger ett mjukare intryck och inte tar över rummet.

Skulpturala former Grand relations

Soffbordet

Även en mjukare form på soffbordet ger en mer organisk och poetisk känsla. Med trä som material blir det både varmt och vackert. Bordet på bilden från Liljencrantz x K.F.K är ett riktigt hantverksmässigt konstverk av högsta kvalitet.

Svepande former Grand relations

Matbordet

Ett matbord med runda hörn kan tillåta ett längre bord då man lättare rör sig runt möbeln. På samma sätt kan tygklädda stolar likt dessa från Massproductions skapa en mjuk och följsam känsla.

Svepande former Grand relations

Skärmvägg

Ett smart sätt att dela av ett rum som lätt glöms av i privata miljöer är skärmväggen. En böljande form likt denna specialdesignad i valnöt, skapar lugn och avskildhet i rummet.

 

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner
Foto: ESNY & Grand Relations

Inredning

Så skapar du lyxig hotellkänsla i ditt sovrum

Varför inte återskapa en hotellkänsla hemma för härlig vardagslyx?! Även inför en lägenhetsförsäljning kan det vara en vinnande känsla att sälja in.

Dux
Tyskabagargatan 7 Sovrum

Hur gör man då för att skapa denna hotellkänsla i sitt egna hem? Det handlar framförallt om att skapa en känsla av lyx och lugn. En stor säng, en massa kuddar, lyxiga lakan och textilier, mörkläggande gardiner och flera olika ljuskällor etc.

Nedan finner ni några enkla tips, men det främsta tipset är ändå att lämna tekniken utanför sovrummet och njuta av en stressfri zone.

1. Lyxiga kuddar & täcken

Investera i härligt lyxiga kuddar och ett stort fluffigt dubbeltäcke. Bädda gärna med två större kuddar längst bak i formatet 50x90cm och två till fyra 50x60cm kuddar framför. Sedan längst fram och som pricken över i:et, två dekorativa kuddar och en sängpläd vid fotändan.

Bild: Dux

2. Sängtextilier

Ett par lyxiga lakan förhöjer intrycket och känslan i vilket sovrum som helst. Färgbasen får gärna vara lugn, eventuella mönster och färger sparas gärna till dekorationskuddarna eller överkastet. En sängkappa som går hela vägen ner till golvet ramar in sängen och skapar harmonisk känsla. Matcha gärna sängkappan med tyget på sänggaveln.

Ett tips för att få släta och fina lakan utan att behöva mangla eller stryka är att använda en ångare eller helt enkelt ta en vattenspruta och spruta över sängen när den väl är bäddad. 

Satsa gärna på något som även är bra för planeten genom att välja 100% ekologiskt och fairtrade. Värt att spana in är det svenska märket Ogland.

3. Stora mjuka mattor

En heltäckningsmatta skapar helt klart en härlig och ombonad känsla i sovrummet. Om en heltäckningsmatta inte är ett alternativ, se till att mattan i alla fall är tillräckligt stor så att det gärna känns generöst och sticker fram minst 80 cm på vardera sida av sängen.

Bild: Kasthall

4. Gardiner

Tänk på att använda den fulla takhöjden för att få till en lyxig känsla och skapa intrycket av bra takhöjd. Montera med fördel glidskenor i taket och låt de gå från vägg till vägg om möjligt.

Låt sy upp gardiner så att de verkligen är anpassade till rummet och man kan med fördel ha två lager med gardiner som vardera fyller sin funktion. En tunnare för att sila in ett mjukt ljus i rummet och en mörkläggande gardin eller Dim-out som ofta brukar bestå av ett mer följsamt tyg.

Bild: Oscar Properties

5. Bädda

Hoppa inte över att bädda upp sängen på morgonen. Det behöver inte ta så mycket tid och är otroligt mycket härligare att krypa ner i sängen till kvällen.

6. Detaljerna

Missa inte de små detaljerna. En karaff med ett glas vatten som alltid står på sängbordet. En lampa med bra läsljus. Ett doftljus. Fjärrstyrd avstängning av lamporna i rummet och varför inte elstyrning av mörkläggningsgardinerna. Alla de saker som gör att man inte behöver gå upp ur sängen när man väl har krupit ner är ren lyx och skapar den totala hotellkänslan!

Text: Maria Kangärde, Inredningsdesigner ESNY

    World of ESNY Nyhetsbrev Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspiration, inbjudningar och
    unika erbjudanden från oss och våra samarbetspartners.