Showroom 2010
World of ESNY
Fredrik Eklund NY
Showroom 2010

10 fantastiska år

Vad har varit roligast under de här första åren?

FREDRIK: Att vara med om att skapa den fantastiska energi som kännetecknar ESNY. Vi kommer från olika bakgrunder, men drivs alla av en vilja att alltid vara snäppet vassare, överraska lite mer, ge lite extra och nå mycket längre. Det är en hunger man inte kan lära sig, utan något man måste känna i maggropen. Och tillsammans har den energin skakat om den svenska mäklarvärlden.

Vad är ni mest stolta över?

NIKLAS: Mest stolt är jag över alla de intressanta människor och personligheter jag fått förmånen att träffa genom mitt arbete. Att vi lyckats handplocka de bästa mäklarna, samt alla ovärderliga kontakter både som kunder och vänner. Men sen är det såklart några speciella grejer som sticker ut. Att jag sålt både Stockholms och Göteborgs dyraste lägenheter någonsin, och därmed även Sveriges, till exempel. Och att jag sålde en ”osäljbar” lägenhet på en enda dag efter jag tog över uppdraget från en rad olika Göteborgsmäklare. Säljaren var fastighetsgeniet Roger Akelius dessutom, det var roligt att få hjälpa honom göra avslut.

En av ESNY:s framgångsfaktorer har varit att ni har jobbat med nyproduktion på ett helt nytt sätt – berätta!

NIKLAS: Byggherrarna i Sverige har mer och mer tagit till sig den konceptualisering av fastigheter som vi har hjälpt till att införa i Sverige från till exempel New York. Nyproduktions-Sverige ser väldigt annorlunda ut idag jämför med när vi började, och jag vågar påstå att vi spelar en ganska stor roll i den processen.

Varför tror ni att ni har lyckats så bra?

FREDRIK: Well, vi sitter på det bästa kundregistret, de attraktivaste nybyggnationskontrakten, de vackraste utsikterna, de anrikaste adresserna, de mest snillrikt ritade vindsvåningarna. Men den viktigaste nyckeln till vår framgång tror jag är vår livsbejakande entusiasm.

Stockholm 2009
Stockholm 2009
World of ESNY
Stockholm 2009
Toppmäklarna Kanal5