20121012

EKLUND STOCKHOLM NEW YORK säljer Gert Wingårdhs avskilda lyx på Lidingö

Inspirerad av industriloft i New York och London och med en oöverträffad känsla för det bästa inom material- och färgval har arkitekt Gert Wingårdh skapat sex exklusiva townhouse på vackra Herserudsklippan mellan brofästet och Millesgården på Lidingö. Husen finns nu till försäljning genom Eklund Stockholm New York.

Inspirerad av industriloft i New York och London och med en oöverträffad känsla för det bästa inom material- och färgval har arkitekt Gert Wingårdh skapat sex exklusiva townhouse på vackra Herserudsklippan mellan brofästet och Millesgården på Lidingö. Husen finns nu till försäljning genom Eklund Stockholm New York.

 Hjärtat i de sex husen är takterrassen och det generösa vardagsrummet. En nedtonad färgskala och rena, raka linjer förstärker den exklusiva känslan. Takhöjden är 3,5 meter och i kombination med den senaste tekniken avseende energi ger detta en rymd och ett inomhusklimat som tilltalar alla med höga krav på sitt boende. Utsikten över Värtan förstärks med stora fönsterpartier utan störande bröstningar och värmeradiatorer.

–       Husen på Herserudsvägen 14 är en unik kombination av centralt, modernt och bekvämt boende men med villakänsla i en naturskön och samtidigt citynära miljö och vi har redan före säljstart många som är intresserade, säger Ninna Carlson, ansvarig mäklare på Eklund Stockholm New York. 

 Husen är så kallade ”intelligenta hus”, vilket innebär att många funktioner i huset kan styras på distans, t ex belysning och värme, vilket är mycket praktiskt exempelvis vid utlandsresor.

 De sex husen uppförs i sten och tegel och materialvalen är genomgående av högsta kvalitet. Den avskalade känslan och den avskilda lyxen gör husen på Herserudsklippan till ett boende i världsklass.

 Husen uppförs av Bowr (Beyond Ordinary Within Reach) och Eklund Stockholm New York har fått förtroendet att sälja husen. Försäljningen påbörjas inom kort men husen kan bokas redan nu. Prisnivå från 13,4 milj kr och uppåt.

20221201

Historisk villa till salu i Lerums kommun

Villan från 1800-talet i Ekudden har benämnts som ett landmärke i Lerums kommun. Med en egen udde, tennisbana, vinkällare och en tomt på inte mindre än sex hektar mark kan den bli din – för 30 miljoner kronor. – Många av den här typen av objekt kommer aldrig ut på öppna marknaden, säger mäklaren Ludwig Lundgren på mäklarbyrån Eklund Stockholm New York.

Bara boytan ligger på 842 kvadratmeter plus 128 kvadratmeter biarea fördelat på inte mindre än 19 rum. Förutom en egen vinkällare finns även ett så kallat herrum: En form av historiskt rum dit herrarna samlades efter middagen, öppna spisar, ett gym, bastu och flera sovrum.

För att inte tala om tennisbanan och båthuset vid strandkanten.

– Det här är bra på riktigt. Läget att ha en egen udde med tennisbana och båthus och sen att det bara är 25 minuter till Göteborg. Men det är mycket pengar såklart. Och mycket hus att ta reda på, säger mäklare Ludwig Lundgren. Läs mer här

20221123

Mäklarna vittnar: De dyra bostäderna är fortfarande heta

De dyra bostäderna är fortfarande heta - trots oron på bostadsmarknaden. Detta vittnar flera mäklare om i Affärsvärldens rundringning.

Johan Linde, grundare och koncernchef på Våningen & Villan, ser inte en sviktande marknad för dyra bostäder.

”Det man känner mest effekt på är ju hur det slagit mot mellansegmentet, medan premiumsegmentet fortfarande håller i sig. Sen är det klart att de som tittar på bostäder i premiumsegmentet ofta är lite mer kapitalstarka och inte påverkas av höjda räntor lika mycket”, säger han och fortsätter:

”När det blåser lite svårare vindar för säljarna och är fler spekulanter ute på marknaden så vinner man inte på att sälja off market. Du vill nå så många potentiella köpare som möjligt, även om det är i premiumsegmentet.”

OFF MARKET KAN PASSA VISSA

Niklas Berntzon, medgrundare av ESNY och mäklare på firmans Stockholmskontor, är av en annan åsikt. Han är van vid att sälja off market.

”Just ESNY som företag säljer ju redan en stor del av våra objekt utanför den vanliga marknaden. Vi använder oss av vårt uppbyggda nätverk och riktar oss på så sätt till rätt målgrupp istället för att visa hela världen vad som säljs. För vår del är det ett normaltillstånd att sälja på detta sätt. Det kan ta längre tid, vi är något dyrare, men kunden får bättre betalt.”

Med detta tillvägagångssätt avskräcks inte potentiella köpare av antalet annonsdagar, menar Berntzon. Läs mer här.

20221115

Lyxlägenheten för 66 miljoner i Karlatornet ”billig” – internationellt sett

66 miljoner kronor är en hisnande summa för en lägenhet i Göteborg. Men mäklaren bakom lyxlägenheten, Niklas Berntzon, menar att priset i Stockholm och andra större städer hade varit mycket högre. Och samtidigt är han på gång att sälja ytterligare en lägenhet i Karlatornet – för nästan 70 miljoner.

De två topplägenheterna i Karlatornet som sålts de senaste två åren, till dels Ola Serneke och dels en brittisk medborgare, för 66 miljoner kronor styck, är de dyraste objekten på den göteborgska bostadsmarknaden – i varje fall under den senaste femårsperioden, visar Boolis statistik över försäljningar. Mäklaren Niklas Berntzon på firman ENSY (Eklund Stockholm New York) som säljer penthouse-lägenheterna högst upp i tornet har samtidigt en ännu dyrare lägenhet till salu som man begär 69 395 000 kronor för. Anledningen till priset, trots att lägenheten har samma planlösning som den nyss sålda, är läget, enligt mäklaren.

”I och med att det är fyra stycken ’sky villas’ uppe på toppen så innebär det också fyra olika utsiktslägen. Just för det penthouse som är högst prissatt tror vi att utsikten tingar ett högre värde. I övrigt är de mer eller mindre identiska”, skriver Niklas Berntzon i ett mejl till GP. Läs mer här

20220824

Här är de största bostäderna till salu i Sverige: ”Finns köpare för toppobjekt”

Med sjunkande bostadspriser, höjda räntor och ökad inflation råder det osäkerhet på bostadsmarknaden. För de med torrt krut kvar och en önskan att växla upp i storlek finns det gott om stora bostäder till salu. Samtliga de tio största villorna som just nu ligger ute för försäljning är över 600 kvadratmeter.

I fjol listade Affärsvärlden de tio största villorna till salu i Sverige. Då hade det största objektet en boyta på 900 kvm, och ett utgångspris på knappt två miljoner kr.

När Afv nu gör en ny variant av listan idag är samtliga de tio största objekten på Hemnet större än 600 kvadratmeter.

Ludwig Lundgren på ESNY mäklar en herrgård med strandtomt på Ekudden 6. Utgångspriset ligger på närmare 30 miljoner och den totala bo- och biarean uppgår till 970 kvadratmeter. Enligt Lundgren lockar denna typ av fastighet olika typer av köpare.

Läs mer här

 

20220111

Här säljs de mest exklusiva lyxvåningarna i största hemlighet

Stockholms flådigaste bostäder får du aldrig se på Hemnet. Långt borta från den öppna marknaden pågår ett intrikat spel där vissa är beredda att betala nästan hur mycket som helst för rätt objekt. – Människor som befinner sig på den absoluta toppnivån blir ganska kräsna, säger mäklaren Niklas Berntzon.

Den bastanta porten är precis lika tung som den ser ut att vara. Innanför finns en hall med gulvitrandiga tapeter. De löper rakt över garderobsdörrarna till vänster och får dem att försvinna in i väggen. Mittemot står en flätad korg fylld med innetofflor som skvallrar om att parkettgolven nog blir kalla när det biter i kinderna utomhus. Även de största och mest påkostade våningarna kan vara dragiga. Läs mer här.

20211102

70 MILJONER FÖR 370 KVADRAT I TOPPEN AV KARLATORNET

I dagarna går startskottet för återlanseringen av bostäderna i Karlatornet på Lindholmen i Göteborg. Mäklarna står i startgroparna och redan innan grindarna hissats är 74 procent av lägenheterna sålda.

Av de sammanlagt 611 lägenheterna/bostäderna återstår nu 161 att välja på.

– Intresset är enormt, säger Niklas Berntzon, som på mäklarföretaget Eklund Stockholm New York har uppdraget att sälja bostäderna högst upp i skyskrapan.

De största fyra betingar ett pris på cirka 70 miljoner kronor, om nu inte prislappen höjs inför återstarten. I gengäld får man en bostadsyta på 370 kvadratmeter och en takhöjd på mellan tre och åtta meter. Och utsikt. Man kan även ta sig ett dopp i poolen på taket.

Läs mer på spanaren.se

20211013

Takvilla i tre etage med överdådig takterrass

Sugen på att köpa en takvilla i centrala Stockholm, med utsikt över hela stan från takterrassen? Har du 48 miljoner kronor och tålamod kan den bli din! Kruxet? Inflyttningen sker först 2023.

Utropspriset ligger på 48 miljoner kronor och det finns ännu inga bilder på sexrummaren på 240 kvadratmeter. Förutom en stor takterrass är takvillan även utrustad med två väl tilltagna balkonger på andra och tredje etaget.

– Det här blir något helt enastående. Att få som en egen villa, mitt i stan, med en takterrass högst upp ovan takåsarna är unikt, säger Andrea Brodin säljande mäklare till Bulletin.

Läs mer på bulletin.nu

20211001

Villa Kastenhof har fått nya ägare

Lerumsvilla till salu för hemligt pris – gick för 23,5 miljoner

I april förra året skrev GP om den stora villan från 1891 i Lerums kommun, som en gång byggdes åt grosshandlare Christopher Carlander, medlem i den kända släkten som grundade SKF i Göteborg under 1900-talets början. Byggnaden har inte bara agerat startskott åt husbyggen i liknande stil i till exempel Lorensbergs villastad, den har även förekommit i filmen Snabba cash.

När fastigheten låg ute förra våren var det för en hemlig summa. Nu står det dock klart att huset har sålts för 23,5 miljoner – en affär som blev färdig i augusti.

Läs mer på gp.se

20210930

PENTHOUSELÄGENHET I NORRA TORNEN TILL SALU FÖR 55 MILJONER KRONOR

Nyfiken på hur det egentligen ser ut i hypade Norra tornen? Nu är en storslagen penthouselägenhet till salu för 55 miljoner.

Oavsett om du är Stockholmare eller på besök är det svårt att inte reagera på Norra tornen när du passerar byggnaderna. Utöver dess okonventionella, spännande design rent exteriört är de dessutom Stockholms högsta bostadshus med sina 125 meter.

Norra tornen är betydligt mer än bara en fastighet med smarta faciliteter och upplevelser med det lilla extra. Just denna storslagna våning stoltserar med två våningsplan och en fantastisk utsikt i hela fyra väderstreck. Kika ut genom ett av lägenhetens många fönster eller utnyttja bostadens nio (!) terrasser. En av dessa är privat och mäter hela 150 kvadratmeter.

Läs mer på residencemagazine.se

20210929

Snabba cash-villa såld för 23,5 miljoner

Den välkända och anrika Villa Kastenhof utanför Göteborg har fått nya ägare. Det 1200 kvadratmeter stora huset, känd från filmen Snabba cash, såldes för 23,5 miljoner kronor.

Byggnaden har varit stilbildande för liknande byggen i centrala Göteborg. Den har också använts som en av miljöerna vid inspelningen av filmen ”Snabba cash”.

Villa Kastenhof har rönt stort intresse på Hemnet och var den mest klickade i Västra Götaland under 2020.

När fastigheten såldes i augusti var det till en summa på 23,5 miljoner kronor. Köparen är ett vårdbolag som planerar att driva ett hem för vård och boende (HVB) för kvinnor, enligt mäklaren Ludwig Lundgren på Eklund Stockholm New York. Tanken är att den unika stilen i villan ska bevaras.

Läs mer på dagensps.se 

20210526

SVERIGES DYRASTE HUS ÄR TILL SALU FÖR 350 MILJONER KRONOR – SE ALLA BILDERNA

Villa Söderås på Lidingö är det dyraste huset som någonsin gått ut på Hemnet. Kolla in de spektakulära bilderna – bara den James Bond-inspirerande säljfilmen ska ha kostat en (!) miljon kronor att spela in.

Det vackra huset med en fantastisk havsutsikt går under namnet Villa Söderås och ligger i Elfvik, längst ut på Lidingö.

HAR PRIVAT NATTKLUBB, ORANGERI OCH 28 RUM MED EGET BADRUM.

Läs mer på www.elle.se

20210526

Här är Sveriges dyraste hus

Har du 350 miljoner över? I så fall kan kanske en lyxvilla på Lidingö vara något – det dyraste huset som sålts på öppen marknad i Sverige.

20210526

Pampiga villor, arv och hemliga försäljningarna

Här är maktfamiljerna Bonnier och Wallenberg grannar. Och praktfulla villor vid stranden kan säljas för över 100 miljoner kronor.

Djurgården i Stockholm är ett av Sveriges mest attraktiva områden – och det är näst intill omöjligt att få tag på en bostad.

Samtidigt finns en oro för framtiden.

– Det finns en risk att man skapar en rik enklav här ute, säger Pontus Wachtmeister på Kungliga Djurgårdens arrendeförening.

I den tredje artikeln i Expressens serie om Djurgården gör vi en djupdykning ner i en hemlig bostadsmarknad – där kungen bestämmer.

Du får också veta vad som döljer sig bakom några av de pampiga fasaderna. Läs mer på www.expressen.se

20210224

NINAS LÄGENHET FRÅN VÅR TID ÄR NU ÄR TILL SALU – KIKA IN!

Nu har du chans att leva Vår tid är nu-liv på riktigt! Nina Löwanders pampiga lägenhet, som också ligger i det ikoniska Vår tid är nu-huset, är nämligen till salu!

Haga Kyrkogatan 28A

Saknar du också Vår tid är nu? Nu har du i alla fall chans att titta in i verklighetens Vår tid är nu. För nu är den pampiga lägenheten där Nina och dottern Kristina bor i säsong 3 till salu. Inte bara har lägenheten använts till inspelningen, den ligger också i just det hus som Djurgårdskällaren ligger, och vars fasad synts flitigt genom seriens gång. Läs mer på www.residencemagazine.se

20210224

NINAS LÄGENHET FRÅN VÅR TID ÄR NU ÄR TILL SALU – KIKA IN!

Nu har du chans att leva Vår tid är nu-liv på riktigt! Nina Löwanders pampiga lägenhet, som också ligger i det ikoniska Vår tid är nu-huset, är nämligen till salu!

Haga Kyrkogatan 28A

Saknar du också Vår tid är nu? Nu har du i alla fall chans att titta in i verklighetens Vår tid är nu. För nu är den pampiga lägenheten där Nina och dottern Kristina bor i säsong 3 till salu. Inte bara har lägenheten använts till inspelningen, den ligger också i just det hus som Djurgårdskällaren ligger, och vars fasad synts flitigt genom seriens gång. Läs mer på Elle.se

20210224

Ninas lägenhet från Vår tid är nu är till salu – kika in!

Nu har du chans att leva Vår tid är nu-liv på riktigt! Nina Löwanders pampiga lägenhet, som också ligger i det ikoniska Vår tid är nu-huset, är nämligen till salu! Läs mer här

Haga Kyrkogata 28A

Saknar du också Vår tid är nu? Nu har du i alla fall chans att titta in i verklighetens Vår tid är nu. För nu är den pampiga lägenheten där Nina och dottern Kristina bor i säsong 3 till salu. Inte bara har lägenheten använts till inspelningen, den ligger också i just det hus som Djurgårdskällaren ligger, och vars fasad synts flitigt genom seriens gång. Läs mer på www.femina.se

20210224

VÅR TID ÄR NU

Paradvåning till salu högst upp i huset med utsikt i tre väderstreck

Haga Kyrkogatan 28A

Fastigheten på Haga Kyrkogatan 28 är en riktig kändis. Den var nämligen hjärtat i succéserien ”Vår tid är nu”. Här låg familjen Löwanders restaurang Djurgårdskällaren. Nu finns det möjlighet att bo i huset där en paradvåning är till salu.

Är man ett stort fan av serien finns det just nu en möjlighet att köpa en paradvåning i det kända huset från 1903. Senast våningen låg ute till försäljning på öppna marknaden var 1951, efter det året har den funnits i samma släkt.

För att läsa hela artikeln gå in på www.gp.se
Haga Kyrkogatan 28A
Haga Kyrkogatan 28A
20210119

KARLATORNET

Nu står det klart att bygget av Karlatornet fortskrider

Karlatornet i Göteborg är ritat av Skidmore, Owings & Merrill, som ligger bakom några av världens högsta och mest hisnande byggnader – Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York för att bara nämna några. Tornets djärva design för tankarna till amerikanska storstäder, och även insidan kommer att bjuda på möjligheter som sällan erbjuds inom Sveriges gränser. Room service direkt till lägenheten, enkel beställning av tvätt och städning och hissen direkt ner till gym och spa är några av fördelarna med att flytta in i Karlatornet. Förutom den vidunderliga utsikten, förstås. Allra bäst är den givetvis från Karlatornets 13 penthousebostäder som ESNY fått förtroendet att förmedla.

När pandemin slog till i våras tvingades den planerade, nya delägaren i Karlatornet att backa och bygget blev satt på paus. Sen dess har byggherren Serneke letat efter ny samarbetspartner och nyligen stod det klart att det blir Balders som går in som ny delägare.

Enligt den nya, uppdaterade tidsplanen kommer inflyttningarna i tornet att starta andra halvåret 2023. Det tar sin lilla tid att bygga en 73 våningar hög skyskrapa, men nu planeras uppstarten för fullt och om ett par månader ska bygget vara igång i samma takt som innan pandemin.

– Vi är väldigt stolta över att få vara del av ett så spännande projekt och ser en ljus framtid för både Karlatornet och de övriga byggplanerna i det stora stadsutvecklingsprojekt som Karlatornet är en del av, avslutar Niklas Berntzon.

Läs mer
20200624

Charlottendal – 1700-talsgården i Gröndal – Nu Såld

Charlottendal i Gröndal såld till familj med rötter i stadsdelen.

Charlottendal, 1700-tals gården som ligger precis vid infarten till lilla stadsdelen Gröndal är nu såld. 

– Det är extra kul att veta att gården stannar hos en familj som redan har sina rötter i stadsdelen. Det har varit en ära att få förmedla denna fantastiska fastighet som har en så pass unik historia och arkitektur. Under försäljningens gång har intresset varit stort och när affären nu är i hamn med nya ägare som även de har sina rötter i Gröndal, känns det lite som att cirkeln sluts för detta unika objekt säger Per Johansson mäklare Eklund Stockholm New York.

För fler frågor kring gården, kontakta vänligen Per Johansson, ansvarig mäklare för denna försäljning på per@esny.se, alternativt 070-960 61 29, eller Ninna Carlson, biträdande mäklare på ninna@esny.se, alternativt 0768-89 97 81.

År 1916 förvärvade Stockholm Stad gården och en tid av förfall följde. Planen var att Charlottendal skulle rivas men Olle Engkvist ville dock annorlunda och 1947 lät han tillsammans med arkitekterna Backström och Reinius rusta upp Charlottendal efter originalritningarna, för att sedan själv bosätta sig där. Olle Engkvist, är mannen som tillsammans med arkitekterna Backström och Reinius står bakom de omtalade Terrasshusen och Stjärnhusen, inte långt ifrån Charlottendal. I trädgården placerade Engkvist skulpturer av Stig Blomberg och Carl Milles. Familjen hade sin hemvist i gården under några år innan den på 60-talet överläts till just Olle Engkvist Stiftelse.

Gården som består av fyra byggnader, har en total yta om ca 700 kvm. Många vackra originaldetaljer finns bevarade och den ligger på ett mycket attraktivt läge, med utsikt över vattnet. Gården har en underbar, parkliknande trädgård med en tomt om 2.537 kvm.

Gröndal började utvecklas som en tidig arbetar- och fabriksförstad i samband med Västra stambanans utbyggnad förbi Liljeholmen på 1860-talet. Under 1940- och 1950-talen blev stadsdelen känd genom just Stjärnhusen och Terrasshusen, som båda faller under Riksintresse för kulturmiljövården. Detta är ett begrepp som avser just ett riksintresse för att bevara värdefulla kulturmiljöer och som skyddas under den centrala miljölagstiftningen.

20200427

Eklund Stockholm New York satsar vidare och utnämner CEO i Göteborg och Stockholm

En stark och stabil organisation är en förutsättning för att fortsätta den positiva utvecklingen av ESNYs verksamhet de kommande åren. ESNY har under 2019 vidare utvecklat dotterbolaget Urban by ESNY med försäljning i ytterområdena runt Stockholm, lanserat en ny hemsida och rekryterat strategiskt viktiga roller till kontoret i Stockholm. Nu tillsätter Eklund Stockholm New York en CEO för ESNY Stockholm och en CEO för ESNY Göteborg. ESNY Göteborg kommer att arbeta med varumärkena Eklund Göteborg New York och Urban by ESNY.  

– 2019 såg vi bostadmarknaden ta fart igen och under den senaste tiden påverkas till viss del av Corona. Vi har investerat och arbetat intensivt för att vara bättre än någonsin och anpassat oss för att kunna fortsätta förmedla bostäder i speciella tider. I vår vidare satsning för att växa satsar vi internt och tillsätter Christian Colfach som CEO för ESNY Stockholm. I Göteborg har vi gjort en drömrekrytering i form av Daniel Sülla med en bakgrund som pilot och senast rekordmäklare på Erik Olsson. Daniel tillträder nu som CEO för ESNY Göteborg där vi ser stor potential säger Sandra Miller Kinge, CEO koncernen Eklund Stockholm New York.

Christian Colfach har tidigare haft rollen som COO i bolaget och tar nu nästa steg som CEO för ESNY Stockholm. Daniel Sülla kommer tidigare från Erik Olsson men har funnits i verksamheten sedan starten av 2020. 

– Efter många framgångsrika år som fastighetsmäklare och partner i en annan verksamhet är steget naturligt för mig att satsa vidare som CEO i ett bolag med oerhört bra verktyg och ett nätverk som gör stor skillnad för våra kunder. Ser fram emot att bygga vidare på verksamheten tillsammans med ett fantastiskt team säger Daniel Sülla tillträdande CEO ESNY Göteborg. 

– Vi ser ljust på framtiden och jag är glad över att få större förtroende i att satsa vidare tillsammans med ESNY i Stockholm säger Christian Colfach CEO för ESNY Stockholm. 

20200414

Villa Kastenhof – känd från filminspelningar – nu till salu via Eklund Stockholm New York

Villa Kastenhof, som är känd från filminspelningar, är nu till salu via Eklund Stockholm New York, med Ludwig Lundgren som ansvarig fastighetsmäklare.

Villa Kastenhof, känd från filminspelningar, är nu till salu via Eklund Stockholm New York med Ludwig Lundgren som ansvarig fastighetsmäklare.

– Försäljning av den här typen av objekt sker väldigt sällan. Under mina 8–9 år som mäklare har jag aldrig sett något liknande i Göteborgsregionen, inte i denna storlek, arkitektoniska stil och historia. Det som är så speciellt med detta hus är inte bara dess historia och arkitektur, utan också den faktiska storleken, med en totalyta om hela 1200 kvm, samt hur komplett huset i sin helhet är, på alla sätt, berättar Ludwig Lundgren fastighetsmäklare Eklund Stockholm New York.

Villa Kastenhof, anno 1891 är en villa uppförd på en parktomt i engelsk romantisk arkitektur. Villan ritades av den välkände arkitekten Isak Gustaf Clason på uppdrag av Christoffer Carlander, en av grundarna till SKF. Isak Gustaf Clason är arkitekten bakom Nordiska Museet, Hallwyllska Palatset och Bunsowska Huset i Stockholm. Villan är varsamt renoverad och har en totalyta på ca 1200 kvm, inklusive vind och inredd källare.

I huset finns representativa salonger, två kök, SPA, biljardrum, vinkällare, barer, gym och biosalong. I övrigt finns det upp till 12 sovrum, fyra badrum och fem wc. På fastigheten finns dessutom ett flertal andra byggnader som garage för fyra bilar och ett orangeri på ca: 280 kvm som idag är inrett för uthyrning med 10 sovrum, bad och kök.

Fastigheten är belägen på en naturskön tomt i utkanten av Lerum i närheten av sjön Aspen, ca 20 minuter till Göteborgs centrum. Den inhägnade trädgården är iordningställd med fontäner, golfgreen och utslagsplats. Fastigheten lämpar sig väl som representativ privatbostad eller för verksamhet.

För fler frågor kring huset och denna försäljning, kontakta Ludwig Lundgren på ludwig.lundgren@esny.se, alternativt 070-188 14 14

20200402

Niklas Wendell förstärker teamet på Eklund Stockholm New York.

Niklas Wendell med lång erfarenhet förstärker teamet på Eklund Stockholm New York.

Niklas Wendell med lång erfarenhet och kunskap om Stockholms innerstad och Saltsjöbaden förstärker nu teamet på Eklund Stockholm New York. Han ligger i topp gällande slutpriser i Vasastan senaste året samt har några av de högsta möjliga kundbetygen enligt jämförelseverktyget Hittamäklare. Niklas har tidigare även erfarenhet från finansmarknaden och har framgångsrikt arbetat som fastighetsmäklare sedan 2006. Han kommer senast från Vasastansmäklarna där han även var partner. 

– För oss är det viktigt att fortsätta bygga med marknadens främsta kompetens och Niklas är en drömrekrytering och kommer passa perfekt in i teamet på Eklund Stockholm New York säger Christian Colfach, COO Eklund Stockholm New York. 

– På Eklund Stockholm New York finns det jag behöver för att ha det vassaste erbjudandet till mina kunder. Jag är otroligt glad att vara en del av marknadens främsta team säger Niklas Wendell, Fastighetsmäklare Eklund Stockholm New York. 

Bostadsmarknaden har öppnat starkt under 2020 i premiumsegmentet. Trots kristider finns fortfarande efterfrågan på marknaden. Arbetssättet för mäklarna är anpassat med fler förhandsbokade privatvisningar och en hel del arbete på distans.

– Vi ser en fortsatt efterfrågan på marknaden vilket är väldigt kul och att visa och sälja bostäder på distans är något vi är vana vid med tanke på vårt internationella nätverk så det är enkelt för oss att anpassa oss för att arbeta på ett tryggt och ansvarsfullt sätt säger Christian Colfach COO, Eklund Stockholm New York. 

20200120

Fredrika Agardh förstärker teamet på Eklund Stockholm New York

Eklund Stockholm New York satsar vidare med rekrytering av fastighetsmäklaren Fredrika Agardh med erfarenhet och kunskap om områden såsom Nacka, Saltsjöbaden, Kungsholmen, Vasastan och Bromma. Fredrika har tidigare erfarenhet från modebranschen i London samt Bjurfors i Stockholm där hon arbetat sedan 2017.

– Vi bygger för att fortsätta växa och ställer höga krav på resultat, expertis samt gärna tidigare erfarenheter som berikar då våra kunder har höga förväntningar. I vårt sökande efter mäklarvärldens främsta kompetens är vi oerhört stolta att få hälsa Fredrika Agardh välkommen till oss säger Christian Colfach, COO Eklund Stockholm New York.

–  En naturlig utveckling för mig som fastighetsmäklare var att skaffa mig ännu bättre verktyg och nätverk till mig och mina kunder. Känns väldigt spännande att bli en del av det mycket kompetenta teamet på Eklund Stockholm New York säger Fredrika Agardh Fastighetsmäklare Eklund Stockholm New York. 

20200107

Nu säljer Eklund Stockholm New York Helix – det andra tornet i projekt “Norra Tornen”

OMA, ett av världens mest ansedda och prestigefyllda arkitektkontor, har på uppdrag av Oscar Properties förenat funktion, estetik och visioner i moderna bostäder fördelade mellan två byggnader, Helix och Innovationen, med det gemensamma namnet Norra Tornen. Ett samtida arkitektoniskt verk och ett unikt bostadshus beläget i Vasastans mest visionära och expansiva kvarter. Ett landmärke som innebär att en ny era nu inleds för hur Stockholmarna har möjlighet att bo och leva. Norra Tornen kommer att bli innerstadens högsta bostadshus. Höjden är en del av byggnadernas karaktär och personlighet, men framförallt så ger den nya perspektiv – bokstavligen. Två bostadshus med 360 graders panoramautsikt över Stockholm talar för sig själv.

Det första tornet Innovation är redan på plats och Helix, med ett antal nya bekvämligheter, är klart för inflytt 2020.

För mer info om försäljningarna se vår hemsida, www.esny.se, alternativt kontakta någon av våra ansvariga mäklare –

Niklas Berntzon på niklas@esny.se eller 0768-89 97 80

Linnea Lindblad på linnea@esny.se eller 0766-10 39 87

Per Johansson på per@esny.se eller 0709-60 61 29

20191101

Charlottendal – 1700-talsgård 1km utanför tullarna

Charlottendal ligger i den idylliska stadsdelen Gröndal och byggdes år 1779. På 1780-talet köptes gården av kryddkramhandlare Anders Keysner och fick namnet Charlottendal efter hans maka Charlotte. Under 1790-talet bytte gården ägare två gånger innan det att den tillslut hamnade hos Abraham Vougt, som i sin tur gjorde en del större ändringar på gården.

År 1916 förvärvade Stockholm Stad gården och en tid av förfall följde. Planen var att Charlottendal skulle rivas men Olle Engkvist ville dock annorlunda och 1947 lät han tillsammans med arkitekterna Backström och Reinius rusta upp Charlottendal efter originalritningarna, för att sedan själv bosätta sig där. Olle Engkvist, är mannen som tillsammans med arkitekterna Backström och Reinius står bakom de omtalade Terrasshusen och Stjärnhusen, inte långt ifrån Charlottendal. I trädgården placerade Engkvist skulpturer av Stig Blomberg och Carl Milles. Familjen hade sin hemvist i gården under några år innan den på 60-talet överläts till just Olle Engkvist Stiftelse.

Gården som består av fyra byggnader, har en total yta om ca 700 kvm. Många vackra originaldetaljer finns bevarade och den ligger på ett mycket attraktivt läge, med utsikt över vattnet. Gården har en underbar, parkliknande trädgård med en tomt om 2.537 kvm.

Gröndal började utvecklas som en tidig arbetar- och fabriksförstad i samband med Västra stambanans utbyggnad förbi Liljeholmen på 1860-talet. Under 1940- och 1950-talen blev stadsdelen känd genom just Stjärnhusen och Terrasshusen, som båda faller under Riksintresse för kulturmiljövården. Detta är ett begrepp som avser just ett riksintresse för att bevara värdefulla kulturmiljöer och som skyddas under den centrala miljölagstiftningen.

– Det är en ära att få förmedla en så fantastisk fastighet med detta läge och dessutom en så unik arkitektur och historia. Intresset är extremt stort säger Per Johansson mäklare Eklund Stockholm New York. 

För fler frågor kring gården, kontakta vänligen Per Johansson, ansvarig mäklare på per@esny.se, alternativt 070-960 61 29, eller Ninna Carlson, biträdande mäklare på ninna@esny.se, alternativt 0768-89 97 81.

20191003

Eklund Stockholm New York rekryterar CFO

Sofia Edelstam blir ny CFO när koncernen Eklund Stockholm New York satsar vidare efter 10 år på marknaden.

Koncernen Eklund Stockholm New York satsar och rekryterar ny ekonomichef för att säkerställa att planerna på att utveckla verksamheten de kommande åren har de bästa förutsättningarna. 

– Bostadsmarknaden har haft några tuffa år och även vi på Eklund Stockholm New York. Stolt över att vi har ägare som vågar satsa, fortsätta förnya och ytterligare förbättra branschens främsta fastighetsmäkleri. Som ett led i vårt fortsätta arbete har vi nu förmånen att rekrytera Sofia Edelstam som en viktig pusselbit i vår fortsatta resa säger Sandra Kinge, CEO Eklund Stockholm New York. 

Sofia har tidigare arbetat som managementkonsult, redovisningschef, ekonomichef och även som fastighetsmäklare. 

– Jag ser fram emot att vara en del av den spännande utvecklingen Eklund Stockholm New York står inför säger Sofia Edelstam CFO Eklund Stockholm New York

20190930

Petra E von Krusenstierna förstärker teamet på Eklund Stockholm New York.

I takt med att bostadsmarknaden har mer fart än på länge förstärker Eklund Stockholm New York med en av branschens främsta fastighetsmäklare.

Eklund Stockholm New York som precis har firat 10 år känner av trycket i marknaden och förstärker med ytterligare en av branschens främsta fastighetsmäklare för att bemöta den stora efterfrågan. 

Petra E von Krusenstierna finns nu på Eklund Stockholm New York efter att ha varit verksam som fastighetsmäklare på Östermalm, Lidingö och norrort sedan 2012. Innan Petra blev verksam inom fastighetsmäkleri har hon även drivit bolag inom modebranschen samt arbetat som headhunter med fokus på ledande befattningar. 

– Efter ett antal år i branschen var det dags för mig att ta nästa steg i min utveckling och teamet på Eklund Stockholm New York passar mig väldigt bra. Känns fantastiskt att kunna erbjuda mitt nätverk varumärket och vårt moderna arbetssätt säger Petra E von Krusenstierna Fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York. 

Petra som är uppvuxen vid Karlaplan kommer naturligt att fokusera på området Östermalm. 

– Petra är en otroligt kompetent fastighetsmäklare och jag har länge haft drömmen om att få jobba med henne. Att hon nu med sin gedigna bakgrund och kompetens blir en del av teamet på Eklund Stockholm New York är lyxigt för oss och för våra kunder säger Christian Colfach COO på Eklund Stockholm New York. 

20190903

Eklund Stockholm New York firar 10 år med festivalen “New York Food & Culture”

2009 grundades Eklund Stockholm New York med ambitionen att bli Sveriges första internationella mäkleri specialiserat på de allra bästa objekten. 10 år senare har ESNY slagit snart sagt varje rekord som går att slå, och ritat om nyproduktions-Sverige för alltid.

Eklund Stockholm New York är det första och troligtvis enda mäkleri i Sverige som sålt mer än 10 objekt för över 200 000 kronor per kvadratmeter, och företaget har blivit omskrivet i The New York Times, Financial Times, The Wall Street Journal, Wallpaper och Monocle. En av ESNY:s framgångsfaktorer har varit att mäkleriet har jobbat med nyproduktion på ett helt nytt sätt.

– Byggherrarna i Sverige har mer och mer tagit till sig den konceptualisering av fastigheter som har varit vanligt länge på andra platser i världen, exempelvis New York. Nyproduktions-Sverige ser väldigt annorlunda ut idag jämför med när vi började, och jag vågar påstå att vi spelar en ganska stor roll i den processen, säger Niklas Berntzon.

För att fira 10-årsjubileet och alla framgångar slår ESNY på stort och bjuder in till gatufestivalen New York Food & Culture 12 september. Ingmar Bergmans gata kommer att fyllas med musik, underhållning, konst och olika typer av mat som förknippas med staden som aldrig sover.

– Det går inte att fira vårt 10-årsjubileum på något annat sätt än att göra något som aldrig hänt tidigare. En bit av New Yorks kultur, mat och dryck kommer sammanstråla med alla som vill fira i en gatufestival på Östermalm. Det betyder jättemycket för oss som företag att få tacka Stockholm, alla medarbetare och alla kunder som har varit en del av vår framgångsrika saga, säger Eklund Stockholm New Yorks VD Sandra Miller Kinge.

New York Food & Culture kommer att gå av stapeln 12 september på Ingmar Bergmans gata. För mer information om festivalen, kontakta Anna Franzén på anna@esny.se. För mer information om Eklund Stockholm New York, gå in på esny.se

20190823

Eklund Stockholm New York fortsätter att värva branschens främsta mäklare

Under 10 år har Eklund Stockholm New York haft förmånen att arbeta med Stockholms mest exklusiva objekt. Marknaden, kunderna och nätverket ställer höga krav på kompetens, affärsmässighet och driv. Av den anledningen fortsätter de att värva mäklarbranschens främsta kompetenser.

-Det är med stor glädje som vi hälsar Anna Hildingsson välkommen till Eklund Stockholm New York. Jag har följt och imponerats av Annas arbetssätt och prestationer under de senaste åren och länge velat värva henne till oss. Nu är jag i hamn och känner mig oerhört stolt, säger Sandra Miller Kinge, CEO på Eklund Stockholm New York.

Anna Hildingsson har en internationell bakgrund och är både jurist och statsvetare med erfarenheter från banksektorn och läkemedelsindustrin. Anna kommer senast från Bjurfors.

-Jag är en person som uppskattar miljöer där ambition och professionalism betyder något på riktigt. Eklund Stockholm New York är ett varumärke i branschen som förpliktar och organisationen ställer höga krav på sig självt. Helt enkelt en miljö som tilltalar mig, säger Anna Hildingsson. 

20181221

Eklund Stockholm New York värvar fyra toppmäklare i Stockholm

Andreas Ahlberg, Linnea Lindblad, Malin Bogdanoff och Per Johansson värvas till Eklund Stockholm New york och verksamheten i Stockholm som ett led i nya satsningen.

Eklund Stockholm New York bygger vidare med fokus på ett starkt lag med bred kunskapsbas för att komplettera varandra och fortsätta vässa det starkaste erbjudandet för Stockholms premium marknad.

Eklund Stockholm New York presenterar stolt nedan nya mäklare till lag ESNY; 

Andreas Ahlberg med stark säljbakgrund och utmärkelser från både telekom, försäkring och bilbranschen samt senast Fastighetsbyrån Östermalm.

Malin Bogdanoff med över 5 års erfarenhet från branschen och tidigare bas i Jönköping tillhörande både Fastighetsbyrån och Bjurfors där hon blev årets rookie.

Linnea Lindblad har hittills under 2018 varit Stockholms mest rekommenderade mäklare enligt hittamaklare.se, den som hade högst publicerat värde och annonser i antal på Hemnet. Hon har varit i branschen i snart 4 år och sålt över 64 bostäder under 2018.

Per Johansson med över 15 års erfarenhet från Södermäklarna, Fastighetsbyrån Östermalm, Oscars fastighetsmäkleri samt Behrer och Partners fastighetsmäkleri med utmärkelser som bäst säljande mäklare på flera av de företagen han har arbetat på. 

– Att jobba ihop med dessa kunniga och kompetenta mäklare ser vi verkligen fram mot. Samtliga mäklare på ESNY kompletterar varandra på olika sätt och tillsammans är vi Stockholms starkaste mäklarteam. Vi vill fortsätta att förädla den främsta arbetsplatsen i mäklarbranschen säger Christian Colfach COO på Eklund Stockholm New York. 

20181120

Eklund Stockholm New York tillsätter Christian Colfach som COO

Christian Colfach med över 10 års erfarenhet från fastighets- och mäklarbranschen tillträder som COO på Eklund Stockholm New York.

Christian Colfach tillträder en nyinrättad roll som COO på Eklund Stockholm New York. Han har tidigare erfarenhet från rollen som försäljningschef på Behrer & Partners, säljledning på Alexander White, fastighetsutvecklare på Scandinavian Thai Homes tillsammans med arkitekten Märtha Wachtmeister samt senast som partner på CheapDays.se 

– För att kunna satsa behöver vi ge mäklarna tryggheten och verktygen att kunna utmana marknaden med kunderna i fokus. Christians driv och erfarenhet är precis det vi behöver för att göra oss ännu vassare. På Eklund Stockholm New York satsar vi på tillväxt med målet att utmana, modernisera och fortsätta förädla den främsta arbetsplatsen i mäklarbranschen. Christian är rekryterad för att leda oss i den