Rangelvägen 44

  • 5 rok
  • 113 kvm
  • 4 507 Kvm Tomt

Ansvarig Mäklare Daniel Sülla Mobil 070-018 70 06 Email daniel.sulla@esny.se

Längst i väster på Grötö ligger en av öns största villatomter med vattenrätt och undantag från strandskyddet. På fastigheten står idag tre byggnader, varav de två största har status som självständiga bostadsbyggnader, enligt dom i mark- och miljödomstolen.

Huvudbyggnaden har 3 sovrum med två sängplatser vardera samt ett genomgångsrum med en sängplats om så önskas. Sjöstugan nere vid stranden fungerar idag som strandhus samt förråd vintertid. Där finns el och kallvatten, men kommunen har sagt att det går bra att ansluta ett avlopp till den VA-brunn som ligger i anslutning till tomten i öster. Det behövs därmed inga tillstånd för att anlägga avlopp med tillhörande ledningar. Den tredje byggnaden är ett verktygsförråd som kan omvandlas till boende om så önskas.

Fastigheten avgränsas i norr, öster och söder av en dubbelstensmur uppförd 1926. Utanför boningshuset i norr ligger en stor terrass, som arkitekt Björn Hultén har ritat och byggt, med växtlighet och platsbyggda sittmöbler. Boningshusets upphöjda läge i förhållande till farleden mellan Grötö och Hönö gör att man i storstugan sitter på första parkett när fartyg av alla de slag paraderar förbi. Sjöutsikten, terrassen, trädgården, stigen till ner till stranden med sin sjöstuga, brygga och sitt stenbord bockar av nästan alla förväntningar man kan ha på en fastighet i Göteborgs norra skärgård. Solnedgångarna i väster över och doften av vildkaprifol – Bohusläns landskapsblomma – ljumma junikvällar fås på köpet.

Grötö är en bilfri ö belägen i innerskärgården strax utanför Torslanda och känd för sin rullstensås i väster och sina rara växter. Här kan man njuta av naturskyddsområdet i norr med sin långgrunda sandstrand samt sina strand- och ålgräsängar, vackra vandringsleder, badplatser, ett rikt djurliv och den sista resten av den ekskog som en gång täckte öarna i Göteborgs norra skärgård. Trots sin avskildhet är det lätt att ta sig till och från ön tack vare regelbundna färjeförbindelser med fastlandet. Grötö erbjuder därmed den perfekta balansen mellan avskildhet och tillgänglighet, vilket gör det till en idealisk plats för både permanentboende och fritidshus.
Rangelvägen 44 Kontakta ansvarig mäklare för visning
Ansvarig Mäklare Daniel
Sülla

Vill du veta mer kontakta mig på 070-018 70 06 eller daniel.sulla@esny.se

Kontakt
Sälj med oss spelare
Sälj med oss Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område
eller ring oss direkt på 08 410 959 80.
Kontakt