Mäklare
Head of New Development

Philip Malmqvist

Philip Malmqvist Mäklare ESNY
Philip Malmqvist Mäklare ESNY

”Jag älskar personliga kundmöten”

Barcelona ligger honom nästan lika varmt om hjärtat som nyproduktion och kundmöten. Men det är vid förhandlingarna han får visa vad han går för.

Under Philip Malmqvists 15 år långa karriär som mäklare har han sålt över tusen bostäder till ett värde av flera miljarder. Han har i sin roll också arbetat som kontors- och försäljningschef, startat upp mäklarkontor och i mitten av 2006 startade han Sight Fastighetsmäkleri som han under sju års tid drev framgångsrikt tillsammans med Henrik Dahlbäck.

Genom åren har Philip även arbetat med en mängd olika projekt vilket idag har gjort honom till Head of New Development hos Eklund Stockholm New York.

Vad är din största styrka som mäklare?

– Att jag har en genuint social ådra och älskar personliga kundmöten. Och att jag jobbat så pass länge att jag har en gedigen erfarenhet i kombination med en stor entusiasm inför det jag gör.

Vilken del av försäljningsprocessen är den roligaste?

– Förutom kundmötet så gillar jag förhandlingarna, för mig är det roligare än att bara förmedla bud. Att använda sin sociala kompetens till att sätta sig in i säljarens och köparens perspektiv och få dem att hitta varandra, det kräver en viss skicklighet.

Vad är du riktigt bra på, utanför jobbet?

– Jag har spelat basket på elitnivå i tonåren och har en del titlar i bagaget. På senare år har jag fastnat för kampsport, främst thaiboxning. Men inga titlar än så länge, haha.

Vilken krog i Stockholm är du är stammis på, och vad beställer du där?

Rolfs kök på Tegnérgatan. De ändrar menyn så pass ofta och har så pass hög kvalitet på maten så det går nästan inte ha några favoriter. Men måste jag välja blir det rödvinsbräserade oxkinder med tryffel & potatispuré.

Om man inte hittar dig i Stockholm, var hittar man dig då?

– Jag återkommer ofta till Barcelona, jag har en polare som bodde där i många år så jag började åka dit för 15 år sen. Jag gillar att åka tillbaka till ställen jag varit på för att känna lugnet och bara flyta runt, och slippa stressen över att vara en duktig turist. Gå tillbaka till gamla guldkorn och hitta nya ställen, det är det bästa sättet att resa för mig.

Är det någon uppfinning eller tjänst som du saknar som skulle förenkla ditt liv?

– Ja – en tjänst som organiserar mitt SMS-flöde. Jag har väldigt många konversationer via SMS och det är helt sjukt att det inte finns en bättre funktion som kan sortera SMS, i olästa, lästa, olika kataloger.

Vad är det lyxigaste du unnar dig?

– En flaska vin som jag gått och suktat efter länge. Jag är ingen vinnörd, men en riktigt bra flaska vin tillför så mycket till mat och umgänge som är en stor del av mitt liv. Jag är extra förtjust i amerikanska röda viner med kraft, kropp och karaktär.

Philips objekt underhand
Bromsten
  • 300 kvm
  • Arkitektur signerad PÅL ROSS
  • Högt fritt läge
  • 7 rok
Underhand Bromsten 300 kvm, Arkitektur signerad PÅL ROSS, Högt fritt läge, 7 rok Alla Underhandsobjekt
Philips sålda objekt
Såld
Vasastan, Upplandsgatan 19A 3 rok 140 kvm
Såld
Vasastan, Norrbackagatan 60 4 rok 124 kvm
Såld
Kungsholmen, Pontonjärgatan 34 3.5 rok 93 kvm