Mäklare
Sales Associate

Petra E von Krusenstierna

Petra von Krusenstierna Team ESNY
Petra von Krusenstierna ESNY Team

Hon är den psykologiska superförhandlaren som alltid ser möjligheterna och går all-in vid varje affär.

Varför valde du att komma till ESNY?

– Det är ett spännande varumärke, det blir inte mer häftigt än så här och det passar mig. Jag gillar även den internationella touchen runt varumärket eftersom jag och min familj bott flera år i Hongkong. Det känns också kul att de tar ett nytt grepp om varumärket nu till 10-årsjubiléet, att det blåser lite nya vindar.

Vad är din största styrka som mäklare?

– Jag är väldigt passionerad, går all-in. Jag tycker det är vansinnigt kul, har aldrig haft ett så spännande arbete i hela mitt liv. Tidigare har jag testat allt från dörrvakt på Café Opera i början av 80-talet till chefsjobb inom rekrytering och detaljhandel.

Vad är dina vänner mest avundsjuka på dig för?

– Jag är väldigt positiv. Jag ser alltid möjligheterna. ’Jag har aldrig sett dig arg’ sa en vän till mig nyligen. Det är klart att jag blir arg ibland. Men jag försöker alltid tänka: Har vi ett kärnvapenkrig på gång? Man får ha lite perspektiv.

Var äter du gärna middag i Stockholm?

– Jag är uppvuxen på Östermalm och är därför extra förtjust i lokala krogar, så jag går gärna till restaurang Tapir på Skeppargatan 18. En spännande liten kvarterskrog med fransk-internationellt kök. Det är litet, lugnt, proffsigt och de försöker inte vara sådär vansinnigt trendiga.

Vad hittar du på om du plötsligt får en ledig eftermiddag i Stockholm?

– Jag går på utställningar. Allt från Moderna till Fotografiska och Liljevalchs. Vi lever ju i en stad som är helt magisk, men tar oss inte tiden att ta för oss av den. Jag har börjat med det de senaste åren, att bara gå iväg spontant själv. Alternativt hittar jag lämplig partner och ställer mig på tennisbanan.

Vilken affärskvinna/affärsman inspirerar dig och varför?

– Antonia Ax:son Johnson, hon är fantastisk. Väldigt klok och medmänsklig och med ett otroligt sinne för affärer.

Varför ska jag som kund anlita just dig?

– Jag har lätt för att hantera människor. Och därför är jag bra på att förhandla. En kund sa till mig att jag borde bli FN-förhandlare för min förmåga att få alla att komma överens, haha. Man är mycket psykolog i fastighetsmäklaryrket, och det gillar jag. Dessutom har jag en ekonomexamen från Stockholms universitet, vilket mina kunder tycker känns tryggt.

Petras objekt underhand
Nedre Gärdet
  • 109 kvm
  • Balkong i västläge
  • Optimal planlösning
  • Öppen spis
  • 4 rok
Östermalm
  • 168 kvm
  • Klassisk sekelskiftesvåning på attraktiv adress
  • Fyra vackra tidstypiska kakelugnar
  • Fyra bra sovrum
  • 6 rok
Underhand Nedre Gärdet 109 kvm, Balkong i västläge, Optimal planlösning, Öppen spis, 4 rok Alla Underhandsobjekt
Underhand Östermalm 168 kvm, Klassisk sekelskiftesvåning på attraktiv adress, Fyra vackra tidstypiska kakelugnar, Fyra bra sovrum, 6 rok Alla Underhandsobjekt
Petras sålda objekt
Såld
Vasastan, Vidargatan 6, 4/4 tr 5 rok 145 kvm
Såld
Islinge, Lidingö, Norrstigen 4 5 rok 132 kvm
Såld
Östermalm, Grev Magnigatan 15 3 rok 91 kvm