Mäklare
Sales Associate

Niklas Wendell

Niklas Wendell Team ESNY
Niklas Wendell Team ESNY

”Jag är alltid löjligt bra förberedd”

Han är Saltis-killen som kan framföra hela New York, New York på begäran, och som älskar att hjälpa människor att hitta hem.

Vad är dina vänner mest avundsjuka på dig för?
– Mitt hår. Det är frodigt och rätt bångstyrig, men på en good hair day är det svårslaget. Mycket tack vare min utmärkta frisör Anders Lönn på Senso, som verkligen förstår sig på mitt hår.

Vilken nu levande person beundrar du mest?
– Roger Federer. Han har huvudet på skaft och kombinerar hög prestation och gentlemannamässighet. Skulle jag få chansen att träffa honom hade pumpat honom på allt som har med mental träning att göra. Och förmodligen garvat mycket, för han verkar var en kul prick.

Vad är det lyxigaste som du unnar du dig själv då och då?
– Trevliga viner, gärna spanska. Viner från Ribera del Duero och Cvne Imperial är två favoriter. Att öppna en flaska Dom Perignon hemma för att fira något speciellt är också trevligt. Sen har jag en alldeles för dyr kaffemaskin hemma också. Men har det varit en riktig skitdag så har man i alla fall börjat den med en riktigt god kaffe.

 Vilket uttryck använder du för ofta?
– Stopp! Till mina två småpojkar. Men i konversationer blir det väldigt mycket liksom. Det skäms jag för. Och så är jag tyvärr lite frikostig när det gäller svordomar, men jag har läst att det är för att man ärlig.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
– Jag gillar att gå upp tidigt för att jag får mer gjort, men egentligen är jag en kvällsmänniska. På kvällarna slappnar jag helst av med film, gärna en löjligt barnslig äventyrsfilm som Pirates of the Caribbean. Jag vill bara zoona ut och vara i en fantasivärld.

Vem är din stilikon?
– Där har det varit något av en evolution. När jag var liten grabb var det Axl Rose, och sedan Tom Ford. Nu har jag landat i Jack Nicholsson. Jag gillar hans excentricitet, men det går tyvärr inte att köpa hans stil. Han är så cool att han skulle kunna klä sig hur som helst.

Vilken egenskap uppskattar du mest hos andra människor?
– Jag uppskattar när folk väljer att se glaset som halvfullt istället för halvtomt. När folk klarar av att se möjligheter i tuffa situationer. De personerna är ofta väldigt givande att umgås med.

Vad betraktar du som din största prestation?
– Att hålla på med det jag gör och att jag blivit så bra på det. Det bästa kvittot är när kompisar och bekanta hör av sig och frågar om bostadsmarknaden och bostäder. Jag har hållit på sen 2006 och varit med några vändor nu. Den uthålligheten gör att jag känner mig trygg.

Vilken är din favoritbutik för kläder i Stockholm?
– Rose and Born. Dit går jag när jag vill slippa kläder som 20-åringar har. Det är bra kvalitet på kläderna och enormt trevlig personal som har en genuin känsla för service. Annars fyndar jag gärna måttbeställt på Suit Supply.

Vad är din största styrka som mäklare?
– Jag har en bra förmåga att förbereda och instruera säljaren i hur affären ska gå till. Jag tycker det är kul att förhandla, och det är något som erfarenhet och skinn på näsan ger. Jag är också alltid löjligt bra förberedd, det är en del av framgångsfaktorn.

Vad är din drivkraft?
– När jag var yngre var det de snabba kickarna. Men nu är det insikten hur viktigt det är för människor att hitta ett nytt hem. Att får vara med att hjälpa till i den processen är väldigt givande.

Varför ska jag som kund anlita just dig?
– Studerar du Usain Bolt när han springer hundrameterslopp så kan du se att det inte är de sista 25 metrarna som är avgörande. Det är åren av förberedelser innan start och själva starten i loppet som är avgör. Tror du som jag, att erfarenhet och noggrannhet i förberedelser kombinerat med en tydlig plan är vägen till en bra försäljning så är du varmt välkommen att höra av dig.

Har du någon hemlig talang?
– Jag kan sjunga New York, New York med Frank Sinatra från början till slut. Den sitter kvar från ett Luciaspex i gymnasiet.

 

 

 

 

 

 

 

Niklas sålda objekt
Såld
Vasastan/Birkastan, Vikingagatan 27, 3 tr 2.5 rok 70 kvm
Såld
Vasastan / Birkastan, Vikingagatan 13 2 rok 63 kvm
Såld
Vasastan / Norrmalm, Tegnérgatan 5 A 2 rok 57 kvm