Mäklare
Head of New Development

Henrik Dahlbäck

Henrik Dahlbäck Team ESNY
Henrik Dahlbäck Team ESNY

”Jag pratar allas språk”

Han är vinnarskallen som söker kickarna i jobbet, med noggrannhet, tålamod och en stor dos engagemang.

Henrik har arbetat som fastighetsmäklare sedan 2005 och det har genererat i hundratals hus och lägenhetsförsäljningar i Stockholm med omnejd.

Redan efter fyra månader som registrerad mäklare öppnade han ett kontor genom en av Stockholms största mäklarkedjor och i mitten av 2006 startade han Sight Fastighetsmäkleri som han under sju års tid drev framgångsrikt tillsammans med Philip Malmqvist.

Genom åren har Henrik arbetat med många olika typer av projekt vilket idag har gjort honom till Head of New Development hos Eklund Stockholm New York.

Vilken är din största styrka som mäklare?

– Jag vill alltid sälja så dyrt det bara går. Jag har en stor förståelse för hur viktig varje affär är för mina uppdragsgivare och lägger därför mycket tid och engagemang på att de ska bli nöjda. Sen har jag stor erfarenhet efter 14 år som mäklare och runt 1000 sålda bostäder, och ett brett kontaktnät över hela Stockholm med omnejd.

Varför ska jag som kund anlita just dig?

– Jag rör mig i många olika sorters kretsar och kan därför prata allas språk. En dag kanske jag säljer utanför tullarna och då funkar inte Östermalmstugget, eller vice versa – spekulanter idag kommer ifrån alla möjliga olika bakgrunder.

Jag har också en extrem vinnarinstinkt, är alltid påläst, har stort tålamod och ger aldrig upp.

Var i Stockholm äter du helst middag?

– Jag gillar östeuropeiska och italienska krogar. La Vecchia Signora på Åsögatan är en favorit. Personalen är trevlig och det är extremt bra mat.

Om man inte hittar dig i Stockholm, var hittar man dig då?

– På landet i Leksand, där min mor är född och jag har stora tjocka släkten. Det blir alldeles för sällan men varje gång jag är där känns det som att komma hem och det är enda stället jag verkligen kan koppla av på. Att hänga på gården eller ute i naturen är en härlig kontrast till Stockholms puls.

Har du någon dold talang?

– Jag är ganska händig. Hade jag inte varit mäklare så vore nog snickare något för mig.

Motto?

– Uppförsbacke ger starkare ben. Ibland går det inte som man har tänkt sig, men orkar du ta dig upp för kullen så blir det snart bättre igen.

Henriks sålda objekt
Såld
Östermalm, Styrmansgatan 3 5 rok 259 kvm
Såld
Vasastan, Upplandsgatan 19A 3 rok 140 kvm
Såld
Vasastan, Norrbackagatan 60 4 rok 124 kvm